pages

Pengikut yang setia aishiteru!

Anda tekan! Anda Pandai...

Nikmat di SARAWAK...!!!

8/12/2011




Hye smua!! Dh lama Fiqa x jumpa hampa kan...lama ker??? Empat hari ja Fiqa pi Sarawak...tapi Fiqa rasa lama dh Fiqa x jumpa dgn blog n kwn2 di sini..hehe...so skrg ni Fiqa nak cter lah apa yg best dkt Sarawak tu...mungkin ada yg prnah pi n ada yg x prnah pi kan...apa slhnya Fiqa nk kongsi2 cter dgn hampa kan....sapa yg xsuka nk bca story dkt Sarawak ni...GET LOSE AND GET OUT FROM MY BLOG!!! RESPECT ME,I WILL RESPECT U BACK...TERASA!!!! ADA FIQA KISAH!!! HAHA....spe yg sudi baca tu TERIMA KASIH FIQA UCAPKAN...DAN FIQA RESPECT ORANG TU....ok!!! hehe...


Oklah...xmau dah buang masa..Fiqa nk cter hari first  bertolak ke Sarawak...Fiqa mmg pening n mengantuk sgt3...sbb hari first nk bertolak tu kna bgun pkul 3.30 pagi....yelah,flight pukul tujuh pagi..nnti terlepas pulak kan....hehe...pkul  6.40 pagi,Fiqa dh ada kat tmpat dduk dlm kpl terbang...org lain smua dok sbuk letak beg...Fiqa ni dduk2 terus tido!! Haha....sejam Fiqa tido..sbb flight smpai dua jam....so lagi sejam tu...Fiqa sarapan..tapi mmg x kenyang mkn....dan x bleh nak nikmati mknan tu..sbb time Fiqa makan tu...flight dok bergoyang2 teruk sgt...sbb cuaca x berapa elok...Fiqa time tu dh mengucap panjang dah....dok berdoa ja....dan akhirnya..Fiqa smpai jugak kat darat..kat mana??? Kat mana lagi...kat airport KUCHING lah....Fuh!!! mmg lawa lah airport kucing...best...yg x best nya...dok tnggu pemandu pelncong smpai...sejam Fiqa tnggu....hish!! time tu mmg bosan gila....Fiqa dok ingat nk tido atas tilam bilik hotel dh...hehehe....pastu van pelancong tu pun smpai....mmg teruja sgt3....Fiqa hepy lah sbb boleh dh pi hotel...tapi malangnya...Fiqa dok sedap2 tido dlm van...tiba2 ja van tu berhenti kat PASAR SARIKIN....dh lah panas...ingt kan dy nk pi terus hotel..mmg Fiqa bebal masa tu...muka pun masam ja....Tapi tersenyum balik lepas dapat beli key chain...heheh...yg tu je pun....so itu hari pertama..hari ahad,4/12/2011...
Pasar Sarikin
Van yg Fiqa naik
ni Hotel yg Fiqa duduk

Hari kedua pulak...Fiqa ngn lain2 telah dibawa ke GUNUNG SANTUBONG....kat situ lah tempat yg paling best.......................sekali!!! Sbb  kt situ ada pantai,ada gunung..dan sejuk pulak tu...huh!! Nyaman sungguh....dan dpt merasai pelbagai jenis rumah yg ada kat situ...rumah org penan,org bidayuh..mcm2 lgi lah...yg x bestnya...ada beruk!! Fiqa mmg fobia dgn beruk...time Fiqa jln depan beruk tu...Fiqa peluk adik Fiqa...pastu jln dgn mata terpejam..hahaha....padahal beruk je pun...huh! dkt gunung tu lgi...bukan gunung...tpi kat kaki gunung...lepas Fiqa pi setiap rumah tu...Fiqa ngn lain2 pi tngok teater kat dewan depa...kat dlm dewan tu sejuk gila....sbb time jln2 kat luar Fiqa dh berpeluh2..hehe....best tngok teater tu....lepas dh habis jln2 kat kaki gunung tu..Fiqa pi Muzium Kucing pulak....kat situ bosan lah....smua nya kucing....cter pasal kucing...pusing kanan...kucing...pusing kiri pun kucing..hehe....yelah dh nma pun Muzium Kucing...kat situ Fiqa jln2 45minit ja...sbb Muzium dya kecik ja...lepas tu...dh pkul 3.30ptg....Fiqa boleh balik hotel...rehat2...pkul 5.30ptg...kna kluar pulak sbb nk naik kpl Cruise...huh...mmg chillax dduk ats kpl tu....kpl tu terbuka sbb nk tngok matahari terbenam...tapi malangnya...hujan lebat gila...so kami terpaksa turun bwh kpl...hurmmm...kat sana pkul 6.30ptg dh maghrib....pkul 7.00 dh gelap gelita....lepas naik Cruise...kami boleh balik hotel..n rehat2 dan makan2..hehe...
Gunung Santubong
Ni rumah Orang Melanau
Muzium Kucing...Muka x leh blah..bru bngun tido..hehe..
Kat atas kapal Cruise....time ni dh pkul 6.15ptg...
Ats kpl lgi..time ni dh pkul 7.00ptg....hehe..muka ngntok tu...

jgn gelak ok!!! hahaha....pic ni gelap sikit...sori...yg tu org ULU...

Ok..ni cter hari ketiga pulak....hari ketiga ni...tepat pkul 8.15am...Fiqa bertolak dah pi kat Semenggoh tngok orang utan..hehehe...Fiqa pi jumpak adik beradik Fiqa...hahaha....pkul 9.00pagi Fiqa sampai kat Semenggoh...kat situ Fiqa bleh tngok sendiri cara hidup org utan dlm hutan...selalunya Fiqa tngok org utan hidup dlm Zoo jer..hehe...ni dyer hidup bebAS..terbuka...ada dua ekor jer yg kluar waktu tu...yg lain2 xmau keluar..itu pun sbb waktu mkn dyer..lau x..kempunan lah Fiqa nk tngok org utan secara dekat...hehe...lepas tu...kitaorang pi mkn Nasi Ayam Panggang Penyet pulak..hahaha...mmg famous kat Kuching...sdp tw...lepas mkn...kami pi Kilang Sarang Burung pulak....Lepas tu...Pi Kilang Kek Lapis...hehe...mak Fiqa beli mcm2 jenis kek lapis...yg paling best skali...kek Cadbury...yumm!! Yumm!! Mmg sedap gila3....lepas pi Kilang kek Lapis...Kami pi Kilang Kristal pulak...ehemm! Ehemm!..kat Kilang Kristal ni..paham2 je lah..org prempuan bkn bleh tngok berkilau2 sikit..pantang! mesti beli punya....hahaha....dekat Kilang2  yg lain sekejap jer dduk....tapi kat Kilang kristal ni..dekat lebih sejam...hahaha...Fiqa ni pun plih cincin dekat setengah jam..barulah dpt yg berkenan di hati..hehe...x mhl..murah ja..hehe...lepas tu...kami pi Kilang Pasu...kilang pasu pun...mak2 kita ni pun pantang tngok pasu...mulalah beli...mak Fiqa beli empat buah pasu..nasib baik murah ja....huih...Fiqa x minat pasu2 ni...hehe...lepas tu Pi kilang Ikan Terubok Masin pulak...ikan masin pun diorang nk borong...ish3...Fiqa ni bkn  minat sgt ngn ikan2 masin ni..hehe....lepas tu kami pi Indian Street beli kain batik smualah yg berkenaan ngn  batik....hehehe...pkul 6.00ptg bru bleh balik hotel..rehat dan buat solat jamak...pkul 6.30 maghrib...so solat terus..hehehe....huh mmg bleh tercabut kaki ni...mlm tu...Family Fiqa pi mkn KFC...dan sempat lagi beli baju ngn beg sebelum balik esok tu...
Org Hutan...
Umi ngn Fiqa muka x larat..hahah

sempat lagi ambik gambar..hahah
baju...lawa....hehe
beg pn boleh tahan...hehe
ermmm....meow!! meow!! hahaha
ini org Cina Sarawak....lawa x? hahaha

         So...ni hari keempat...its mean...a final day...heheh...sgt3 sedih bila kena tinggalkan Sarawak...bnyk kenangan kat sana..mmg best sgt3....xtau nk ckp cm na...hnya Tuhan saja yg tahu betapa indahya di Sarawak...haritu Fiqa pi Sabah...xlah seronok sgt...Sarawak lagi best...org2 Sarawak pun ramah tamah...baik2 belaka semua...lagipun org2  kat Sarawak ni Fiqa tngok dgn mata kasar Fiqa ni..xlah sosial sgt..tapi kan..org Sarawak ni muka depa cute2 belaka....geram Fiqa tngok...tmbah2 lelaki...hehe..gatai!!! serius mmg hensem2 n cantik2 smua...so pkul 9.30am flight bertolak ke penang...mmg sedih lah.huhu...BYE2 SARAWAK...yg bestkan..dduk ats kpl terbang...Fiqa dh x thn nk buang air...Fiqa terpaksa pi toilet...toilet dyer..mak ai...punyalah kecik!!! Dh lah goyang2..hish...seriau Fiqa ni..hehe...sementara nk msok toilet tu...Fiqa dpt sembang2 ngn sorang pramugara hensem ni...sembang mcm2...hehe...sweet jer bila tngok dyer senyum..hehe....alah...saje ja Fiqa buat ramah..xslh kan...hahahah...
hehe..time ni dok tnggu kpl terbang....sambil2 tu ambik lah gambar bwt kenangan..hahah...sja Fiqa buat blur pic ni..hehehe...hahah...mcm org berlagak pn ada gk kan?? tpi Fiqa baik..hahahah..sja dok lagu tu...hehe
Sbenarnya...bnyk lgi gambar...tpi x leh lah nk bwk msok smua dlm blo ni kan...heheh..sikit pn jdi lah kan....








Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...