pages

Pengikut yang setia aishiteru!

Anda tekan! Anda Pandai...

browse back a love story in 2005

30/11/2011
Masa tahun 2005,Fiqa baru darjah 4...time ni dh masok tahap dua..so tak lama lagi akan ambik UPSR in 2007...jadi mak Fiqa hantar Fiqa pi tusyen kat Taman Bandar Tasek Mutiara kat Simpang Empat..dekat Penang! Hehe...bermulalah  kisah “LOVE STORY” Fiqa ngn sorang budak laki ni...opss.xleh gtau lagi eh nma budak laki tu...Fiqa budak baru kat tempat tusyen tu...masa ni Fiqa darjah 4 dan laki tu darjah 5..dulu badan Fiqa x chubby cm skrg ni...dulu kurus..dan xpkai spec lagi..heheh...muka pun xdak jerawat lagi..suci bersih ja...haih teringat zaman 2005 dulu...ish3...heheh...Fiqa hnya dpt tau budak laki tu suka kt Fiqa selepas sebulan Fiqa tusyen kat situ...cm na Fiqa dpt tw?? Mcm ni....biasalah budak laki kan rmai geng2 n rmai kwn2...so slh sorang drpda kawan laki ni...ckp kuat2... “Wei,aq tw hg suka kt sapa????hahaha” so Fiqa terkejut lah...tiba2 ja ada jembalang mana lah buat bising kan....Fiqa pun pusing lah belakang sbb diorang tu  duk lepak kat blkng smntra nk tnggu cikgu mai..dan jeng3.....nk tw apa jadi??

Apa yg terjadi??? Lepas ja Fiqa pusing belakang...budak laki tu nyanyi lagu RELAKU PUJUK-SPIDER....makin lama dia makin mai dekat Fiqa...tapi hampa jgn pikir bukan2...ada rmai lagi budak2 pompuan dlm kelas tusyen tu..bkn Fiqa sorang ja....so perlakuan laki tu menjadi perhatian ramai....Fiqa mmg segan sgt3...n Fiqa terus blah pi TOILET....pastu 5 mnit kemudian,Fiqa masok balik dlm kelas...tapi cikgu x mrah pn....smua tngok Fiqa..tapi Fiqa bwt xtau ja....mmg Fiqa tunduk ja smpailah kat tmpat dduk Fiqa...n kwn baik Fiqa,nma dia Atikah bisik kat Fiqa yg bdk laki tu suka kat Fiqa dan nk jmpa Fiqa lps tusyen....

Lepas tusyen ja Fiqa mmg sllu dok tnggu mak Fiqa kat kdai runcit ni...Fiqa suka beli coklat....biasalah masa tu budak2 lagi kan...nak bercinta pun x reti lagi..dan makna COUPLE  pn xtau apa?? Naik Form 1,baru Fiqa tw apa itu COUPLE....heheh....so bdk laki tu mai la dkt Fiqa...yg bestnya dia bgi gula2 bnyk tw....hehehe....Fiqa hnya ckp terima kasih ja....dan bdk laki tu ckp bnyk kali yg dia suka kat Fiqa..tapi Fiqa bwt x endah ja....

Lepas tiga bulan Fiqa tusyen kat situ...mak Fiqa sruh berhenti sbb mak Fiqa jumpak tempat tusyen yg lebih dekat dan lebih memuaskan...kat Tasek Mutiara tu bukan x elok...elok ja....tpi  ntahlah msa tu exam pun result Fiqa dok mkin merosot...hehehe...bukan sbb bercinta noh...Fiqa xdk pape perasaan pun kat laki tu...Fiqa pun tinggalkan laki tu mcm tu jer...Fiqa hnya sempat ckp kat dia yg Fiqa nk pindah ke tempat tusyen lain...thats all...dia hnya diam n kcewa...but! Who care? ??Haha...smpai skrg lah..bila Fiqa dgr je lagu Relaku Pujuk..Fiqa mesti teringatkan laki tu yang bernama....ehem2...MUHAMMAD ASHRAFF...

Terus terang Fiqa ckp..Fiqa x bohong dgn apa yg Fiqa post ni...smuanya benar2 belaka...sbb Fiqa salin balik apa yg Fiqa tulis dalam buku diari Fiqa time Fiqa darjah 4...setakat ni dah tujuh buah buku diari Fiqa..hehehe....termasuk skrg lah....nma buku diari Fiqa yg skrg ni Izumi Chirikko....sje Fiqa bagi nma kat buku diari Fiqa..barulah ada feeling nk tulis sbb terasa mcm bercakap ngn seseorang...bukan hantu eh....khayalan Fiqa jer..ehehe....number phone budak laki tu pun masih selamat tersimpan dlm bku diari Fiqa tu...nk?? ehehe...xyah lah...hahah...but the way....now!!! My Love is ADI....he love me...and i love him also....Cuma hbungan kami  cinta jarak jauh....wlupn mak ayh Fiqa mrh...dlm hati Fiqa msih sygkan ADI wlu mcm mna pn...and yg pling IMPORTANT Fiqa xprnah lupa nk berdoa kepada Tuhan supya Fiqa dan Adi ada jdoh....kalau sebaliknya Fiqa redha...sbb JODOH DI TANGAN TUHAN...








Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...