pages

Pengikut yang setia aishiteru!

Anda tekan! Anda Pandai...

ISTANBUL AKU DATANG.

4 comments
 
 
Ok..hri ni 7/9/2012...so esk sabtu 8.9.2012.....OMG!!! Iqa kena gi sklh lah dear....adodoiyai....but this year Iqa SPM...so kena berkorban sikit la.....hri hari JUMAAT..hehehe....why ya??? hari ni Iqa brpeluang updated blog yg sudah sejak zaman batu lgi blog ni x updated...hehehe..dan hari ni jgk...Iqa bru lepas ambik exam trial SEJARAH...hohoho......xsusah soalannya...tpi yg mmbuatkan Iqa rasa ssah sbb baca SEJARAH lastminute....so kelam kabut la.....dok jwb soalan pn pening dan hamtam je jwpn nya.....tpi x brmkna Iqa xtau smua jwpn...yg mna Iqa tau Iqa jwb la....

 
Iqa nk gtau....ada cter baru yg LISA SURIHANI mainkan.....cter Istanbul Aku Datang.....tngok dyer pnya Trailer dlm YOUTUBE..cm best je......rsa nya cter tu Iqa tngok lam FACEBOOK....start tyang 8 November 2012...huahuahua...booooo pdn mka kat Iqa sbb xleh tngok...why ya??? sbb Iqa dok SPM time tu...lps SPM la nmpk gayanya bleh tngok cter tu....nk tngok trailer cter tu ada video kt atas...just click....comei btol LISA...mcm org KOREA..hehe
 
Pastu kan.....msti hampa tau pasal LGU GANGNAM STYLE tu kan......ada yg fly fm buat..KAMPUNG STYLE....mcm2 lagi la...apa yg best sgt eh???? <------PERSOALAN!! (sila jwb)

Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

Tudung Najwa Latif

0 comments
16/6/2012
okey kali ni Iqa nk cter yg Iqa baru2 ni tngok cter apa tah...x ingt....tpi cter kat tv tu ada najwa latif....kenal x? bohong la kalau x knal..hehe....soooo Iqa tngok cara dia bertudung....agak pelik tapi menarik....sooo Iqa pn try la buat mcm Tudung Najwa Latif......nk kata jadi tu...xtau la.....sbb Iqa buat mcm najwalatif tu....rasa pelik sgt...mybe x sesuai ngn muka Iqa yg chubby ni...hehe.....ha! kalau sapa x knl najwa latif ..ni ha pic dia....kenal x lgi? adodoyai....btw najwa ni sama sebaya Iqa...hehe...saja bgtau..teruja... haha.. =D
 

        najwa latif                                                 hana tajima
dlu bkn main lagi org ikut gaya tudung hana tajima.....tpi skrg ramai dh org tukar gaya tudung najwa latif....btw Iqa suka gaya tudung najwa lagi sbb lebih sng and simple........ermm kalau ada sesapa yg xminat najwa...jgn lah kutuk dia...dia pn mnusia biasa..ada silapnya tersendiri....hampa pn kalau jdi artis msti ada pnyalah kena kata lah...kena gossip la....biasa lah tu...lumrah hidup sbgai artis..kena lah terima segala dugaan....apa yg pnting SABAR....jgn cpt ptus asa....wlupn Iqa x brapa minat najwa....tpi Iqa still support dia....lgpn dia saudara kita jugak....saudara dalam ISLAM....xbaik mengata sesama Islam ni....ok? hehe...ceramah free lah pulak......soo entry kali ni pn pendek ja..malas nak taip....soo dengar lah lgu najwa latif and sleeq untuk dia....kalau x ska xyah dgr....moga terhibur....ok bye2...
 




Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

Aliff Aziz and Wawa Zainal

0 comments
14/6/2012

ermmm xlama lagi ramadhan akan menjelma....dh sedia ke blum wahai umat ISLAM??? hehe....Iqa dh sedia....xsabar nya nk puasa...tapi raya tahun niey rasanya x best sbb bukak sekolah cuti raya seminggu tu....terus trial SPM......xbest nya....huhu...
 


comel kan dorang (^^,)
 
ok lah kali ni entry biasa ja.....hampa tau dak lagu cinta ya cinta nyanyian aliff aziz.....Iqa baru dpt tau lagu ni sbb haritu Iqa ada tengok cter CINTA VLOG di TV9....hampa tengok tak cter tu.....cter tu malam..xingat kul brapa tapi hri rabu 6.6.2012 yg lalu.....aliff aziz yg brlakon ngn wawa zainal....ramai lagi la....comel lah depa dua tu acting...hehe.....
 
BTW nk kasi tau...lagu cinta ya cinta tu mmg best wlupn melodi dia rentak dia smooth and slow.....hehe....and then...hampa tau dak lagu aliff aziz satu lagi tu....jangan ganggu pacarku...hehe...lagu tu boleh tahan la....kan? soo kat bawah ni ada video lagu cinta ya cinta....dan kalau nk download lagu tu....just click LINK yg Iqa dh kasi kt bwh ni....kalau nak main video just click stop lagu di blog Iqa ni....ada kat sidebar bawah sekali....hehe...enjoyed!
.
.
.

cinta ya cinta=aliff aziz.....
 
LINK download lagu----->http://search.4shared.com/postDownload/F-Wbvzs_/Aliff_Aziz_-_Cinta_Ya_Cinta.html
 
btw Iqa x minat sangat pn Aliff Aziz......Iqa minat wawa zainal....lgipun lagu cinta ya cinta tu best gak....sbb tu Iqa nk share...haha....xsalah kan? and harini Iqa sedih sangat......sbb result periksa Iqa menurun.....btw iqa dh usaha...nk wt cmna.....usaha lagi utk spm...tol tak? ok la...bye2....

Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

Photographer

0 comments




 
ok....skrg ni bru Iqa boleh updated blog....sbb Iqa skrg ni pn malas sgt nk bukak blog....hehe....tpi still syg la kat blog Iqa ni....ermmm...entry ni rasanya x panjang kot...sbb Iqa pn malas nk menaip sbnrnya....hehe.....cuma Iqa nk kongsi minat baru Iqa dalam satu bidang ni...iaitu PHOTOGRAPHER.....jeng3.....mesti ramai yg minat DSLR...snap pic lawa2....semua tu bagai lah.....Iqa pn sama....Iqa start minat sejak tahun ni....itupn sbb Iqa guna camera biasa ja....and then Iqa snap satu pemandangan dekat Langkawi.....dh lama dh pic tu.....cuma Iqa view balik pic dalam folder computer Iqa ni.....Iqa tertarik dgn pic yg Iqa snap tu.....terus Iqa jadi jatuh cinta nak snap pic banyak2....sejak pada tu la Iqa jadi minat dalam Photographer ni.....hehe.....hope hampa boleh support Iqa tau.....

Tapi mak Iqa sruh jadi cikgu.....Iqa cakap kat mak Iqa nak jadi Cikgu Tadika dh la....sng cter.....mak Iqa pn setuju....so x palah....ada masa part time...Iqa akan jadi seorang photographer....dan seorang Guru Tadika....insyaAllah.....kena usaha dengan doa.....baru berhasil kan....?

So....kalau ada sapa2 yg minat Photographer boleh lah join group ni bersama Iqa di Facebook....
http://www.facebook.com/groups/366528733394394/ insyaAllah kalau Iqa on9...Iqa approve hampa utk join Group ni.....sent la pic yg hampa snap and upload di group tu.....Iqa suka tengok pic yg lawa2.....hope share2 lah yer...btw itu group PHOTOGRAPHER...hehe...ada masa add la FB Iqa sama tau....ok bye....
Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

My Lovely Bloggie

1 comments
14/4/2012
ha!! nmpk x pic kt ats ni....iqa bru ja create page kat facebook..mmg bru sgt2...so yg like page iqa tu...just iqa saja yg like...so nk mnmbh kan lgi org like..iqa nk promote la...so sapa ada FB..hrp2 bleh la like yer..haha....rsanya smua ada FB kan....dan add la iqa skli kt FB...hehe...so link page FB iqa ada kt bwh ni....tekan dan terus like ok...yg nmbe dua tu...FB iqa..bkn page..yg first tu page FB iqa....sng kan..just like and add...x susah...dan iqa akan approve sapa yg add...inshaallah lau iqa on9 yer..hee..:)



so itu ja story mory iqa...just nak promote page FB iqa ja..hahaha.....
kbye2 (^^,)


 

Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

I Hope he can accept me...if not I REDHA... :(

0 comments
11/4/2012


pic ats niey aku amik sndiri.....iqa ada post kt FB gak..hahaha....cun x?? :P

ok lah....rasanya typewriter iqa kali ni pendek lgi....just nk share apa yg iqa nak type....hehex...
iqa bru niey...bru jer clash.....ngn budak KULIM....sbb dia ckp iqa niey trlalu baik untuk dia....tpi iqa x rasa iqa ni baik sgt..sbb iqa pn ada wat silap.....setiap manusia pasti akan buat silap...kita xkan lari dari buat silap...btol x? tapi xpalah...dh dia nak clash...iqa paham..iqa pn clash ar kan...sdih tu mmg sdih..tpi nk wt cm na....iqa hnya brdoa untuk hilangkan rsa sedih...itu jer.....

and NOW...!!!!! hati iqa ni dh trkatup rapat buat mna2 laki.....tapi ada sorang yg hadir dlm hdup iqa ni....nma dia MUHAYMIN.....iqa pn xtau dia nak kapel ker x ngn iqa...tpi dia suh iqa solat istikharah....dan hti iqa dh trbukak untuk dia sejak hti iqa ni trkatup rapat dlu.....dh sbulan iqa alone tanpa cinta....dan Muhaymin tu pn baik....iqa nilai dia sprti Dia melabuhkan cintanya pada Allah dlu bru cinta Iqa.....itulah taste iqa....iqa dh mula rsa syg lah kt dia....tpi ntahlah dia nak terima iqa ke x???

Dan pling sedih....mak iqa dh ambik henset iqa ....so xleh dh msej ngn Muhaymin tuu....tpi iqa msej kt FB Muhaymin.....dia ckp...dia fhm.....alhamdulillah dia paham...kerana dia memahami iqa....lgi brtmbah rasa syg iqa kt dia....cuma iqa ja xtau dia syg iqa ker x??? tpi kan...yg best nya...dia cousin kepada kawan iqa.....best nya kerana iqa bleh communicate ngn dia gna SURAT...iqa bgi surat kat kwn iqa tuu...dan dia bgi kat cousin dia(muhaymin)...hahaha....lagi satu...yg mmbuatkan aku lagi syg kat muhaymin sbb dia ckp "LAU BLEH DIA NAK COUPLE BIARLAH KEKAL SMPAI KE JINJANG PELAMIN"....xprnah lgi seorang lelaki yg ckp cm tu kat iqa...nmpk sgt dia ikhlas bila mncintai seseorang pmpuan...tol x? tpi ntah....iqa brdoa dia bleh terima iqa...lau sebaliknya..iqa pasrah dan redha shaja.....iqa pn xleh pksa dia terima iqa..tol x??? :D

iqa rasa smpai di sini saja....sekian...
bye2 (^^,)


 

Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

kek UNIKS yang sedap..

1 comments
7/4/2012
hai semua...lama dh kan kita x jumpk..hahaha...yela tu....sory la..iqa lma x updated blog sbb bizi jer memanjang...sllu kna stayback kt sklh.....huhu..penat ohhh...nk spm lgi...hope u allz faham yer.....
 
Ok la....skrg iqa nak kongsi pic  kek yg pelik,unik...tapi sedap....hehehe....so di bawah ni smua kek yg iqa ambik dari internet...dan suh org bwt..rasanya mmg sedap la.....mcm kek biasa la....cuma rupa dia jer nmpk BEST...tol x?
 
ni lah rupa dan kek yg jadi feveret iqa..sbb iqa mnat tangkap gambar..hehe




so...itulah antara pic kek yg unik..tapi sedap..korang try lah buat..x rugi pn try..sbb iqa dh try...bkn iqa yg buat..iqa suh org bwt..hahaha....jdi entry kali ni pndek je...sbb x tau nk cter apa...otak blank...ingt SPM jer....hehe..eh doakan iqa tw...

kbye (^^,)

 

Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

Mana lagi best..? Hermmm

1 comments
16/3/2012
Assalamualaikum and hye semua mysayang2x all....sayang hampa..hampa sayang iqa x??? Xpalah...hehex...
Ermmm...iqa mmg sayang rakan2x bloggers iqa ni....lgpun iqa tngah hepy and excited sangat ni dapat updated blog.....agak lma dh lah x updated..dari tahun zaman batu lagi...kah kah kah.. :P la ni barulah ada masa nak updated..!! bzi sangat...lgpun internet sllu xdak...STOOOOP ACTING OK..!! DON’T WASTE MY TIME....BACK TO MAIN TITLE OK...”MANA LAGI BEST...?? “WHICH A MORE BETTER...???”
Apa yang best? What yang better? Nak tanya pendapat hampa..Blogging or Vlogging lagi best...Ha..!!! Apa..? xtau ker vlogging tu apa..Hampa ni ketinggalan zaman sungguh...ramai yang dah jadi pelakon dalam Youtube taw...ada Matluthfi,Anwar Hadi,ShahrinCool dan....errmm ramai lagi lah...x kenal ker sapa diorang tuh?? Ish ish ish.....hampa niey la...Bagi yang kenal or dah tahu apa itu Vlogging..TQ J hampa mmg baguih....
Tapi kan...aq niey kadang2x teringin gak nak try ber-VLOGGING plak...asyik ber-BLOGGING jerk...rasa2x jadi x n ramai peminat lau aq buat video...hhahahhaha...mmg x la kan..ha! apa? Hampa SUPPORT....OMG!!! TQ.....(perasan sebentar) J iqa ni pun bukan pandai sangat nak buat VLOGGING ni.,,.hampa kata senang...aku kata susah.....ayooooohai....hermmm depa tu ada gaya tersenderi...salah satu yang aq suka “buang masa I jer”...ShahrinCool...hahahha aq suka dia..sbb dia mmg cool habes n COMEI...
Hermmm..nak buat VLOGGING  ni kan...aq tengok lah..kebanyakkannya Background depa..lawa2x...cun and BEAUTIFUL PLACES....macam MatLuthfi tu...belajaq sampai luaq negara nuhh....video dia pun banyak kat overseas..ShahrinCool  plak...sama jugak...dekat England lah....kat na lagi tah...aq pun xtau...tapi kan..Banyak2x video yang aq tengok.....aq suka tonton video Matluthfi yang part kena paksa kawin tu ..ada dialog ni.... “EEEE..i x suka...i x suka...” heheh...xkan xtau kowt...mohong ma lau talak tau....lagi satu tajuk “serta paksa”...mmg best yang tu...kalau anwar hadi...aq suka yang part “EEUWWWWW” tu...lawak habes....kalau ShahrinCool...iqa suka part yang “mintak izin kalau nak oinjam barang” dan lagi satu “Cantik is BEAUTIFUL”..perghhhh mmg cantik habes tempat dia shoot tu....
Ha..!!! Lagi satu..last ni...sabaq sat..iqa tau hampa nak cepat get out from my blog sebab nak lawat blogfamous pulak kan..macam KakLyssa ,Yuyu zulaikha,WanHazel,BenAshaari...sat na....Bace sikit lagi nak cakap ni....hampa tengok x video yang tajuk “Ada Dara,Lu Kolot”....dh lama dh girl tu upload masok dalam youtube video tu....tapi iqa ni jer baru tengok....sbb tu tanya hampa....lau hampa tengok..perasaan hampa cm na? Lau iqa lah kan....mulut dia tu...mulut pmpuan xdak dara tu ah....dh lama kena cabai dan tonyohhhh mulut dia dengah lesung batu ...padan muka....bwt malu kaum HAWA jer...btol x? Ha! Kan dh hbis tulis....yg tu ja setakat ni...
salam n bye2... (^^,)
sory lau ada slh ejaan.....

Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

Pinanglah Aku dengan BISMILLAH

0 comments
27/1/2012
hello smua.....korang mesti tw kan cerita Pinanglah aku dengan BISMILLAH...cter ni dalam astro jer....fiqa pn bkn nya ada astro...balik kmpung bru merasai tngok astro....sbb ayah fiqa x mau pasang astro...takot fiqa belajar x mnjadi..hehehe...yelah astro kan bnyk cter best....
 
Fiqa ni mlm tdi mimpi....nk tw cm na mimpinya....so fiqa nk cter lah....
mcm ni...
.
.


 Di tengah malam yg sunyi....Fiqa berjalan seorang diri....berdekatan dengan semak samun....Agak mengerikan....Tapi kuatkan iman je lah.....Ayat kursi x pnah tinggal....mesti baca....Akhirnya....Fiqa xdak hala tuju....Fiqa terduduk di sebuah stesen bas yg agak usang....dan xdak sesiapa kat situ....Akhirnya....Fiqa terlelap.....pada keesokkan harinya.....Fiqa berjalan lagi.....sampai sekerat jalan...Fiqa terasa lapar sangat....Fiqa hanya makan roti yg Fiqa bawa di dalam beg...Sambil makan.....ada sebuah kereta yg mewah berhenti di hadapan Fiqa....dan dari kereta tu....muncul dua orang lelaki yg Fiqa pn x kenal....dan terus cekup mulut Fiqa....Fiqa meronta kesakitan....Ya Allah...!!! Hanya Tuhan Saja yg Tahu...betapa takutnya......dan Fiqa terus pengsan.....
 
Terasa begitu lama.....dua jam Fiqa pengsan...Fiqa masih berada di dalam kereta tu....Fiqa ambil surah kursi...dan baca tanpa henti.....dan kereta yang dipandu terhuyung-hayang...akhirnya terlanggar sebuah pokok yang besar di hadapan.....semua nya berdarah....tinggal Fiqa jer yg xdak apa calar.....Dan Fiqa terus lari...lari dan lari....Hujan tiba2 turun sangat lebat.....Akhirnya....Fiqa ternampak sebuah rumah yg berdekatan....Fiqa pergi ke rumah tersebut......Alhamdulillah...ada sorang mak cik yg telah bukak pintu untuk keluar...dan terkejut melihat Fiqa....Fiqa menerangkan apa yg telah terjadi....dan nampaknya mak cik itu memahami..dan Fiqa dibenarkan masuk.....mak cik  tu membelai Fiqa dengan penuh kasih sayang.....
 
Tepat jam 9.00 malam.....terdengar ketukan pintu dari luar rumah mak cik tu...mak cik tu nama Salmah....dan dia suruh Fiqa panggil mak....xpe lah...its okay....Fiqa pi lah bukak pintu....seorang lelaki berpakaian baju hujan....dan terus melulu masuk.....Fiqa jadi takut...dan bertanya...
 
Kau sapa....dia jawab...sepatutnya aku tnya kau...aku tuan rumah ni....oh sorry lah...aku ingat kau siapa tadi....kenapa? kau ingat aku org jahat....btw..kau ni sapa? macam mana kau boleh ada dalam rumah aku....belum sempat Fiqa nak terang perkara yg sebenar....Mak Cik Salmah terlebih dahulu menyampuk...ok xpa....so laki tu sebenarnya anak mak cik salmah....sebaya dengan Fiqa....22 tahun...(dalam mimpi ni Fiqa dah menjangkau 22 tahun,jadi jgn slah phm)
 
so xpalah...laki tu ok...Fiqa pn ok...kami berkenalan....nama dia Ahmad Rizqi....just panggil Riz....dan seminggu Fiqa tinggal dekat situ....timbul pelbagai fitnah di kampung tu....mengatakan fiqa buat maksiat dengan Riz...padahal Fiqa sesat.....xthu hala tuju...tapi org kampung ttp x percaya....apa lagi....Mak Cik Salmah pulang ke rumah dan berbincang dengan Fiqa dan Riz.....Mak Cik Salmah suruh kami nikah.....Riz terkejut...dan Fiqa menangis.....Apa lagi.....Riz terus naik angin dan terus menghalau Fiqa....sebenarnya Riz dah ada GF.....sbb tu dia marah...Fiqa pn keluar dari rumah...mak cik salmah x tw nk kata apa...hanya diam seribu bahasa.....
 
Fiqa tersedu sedan...sambil bertasbih kepada Allah SWT.....dan tanpa tengok kiri kanan....Fiqa terus melintas jalan.....dan......................
 
Fiqa dilanggar kereta.....terus pengsan.....time Fiqa kena langgar tu....x jauh lagi dari rumah Riz...sedar jer dari koma....org First Fiqa nmpk Mak Cik Salmah.....dan baru nmpk Riz...lepas tu...mak cik Salmah....tinggalkan kami berdua.....Riz mengenggam tangan Fiqa....dan berkata "Dengan ucapan Bismillahhirrahmanirrahim....sudikah Fiqa menjadi isteri Riz,Riz mintak maaf sebab halau Fiqa....sebab Riz jugak Fiqa terlantar di hospital....semuanya salah Riz,dan untuk tebus balik smua salah Riz....Riz nak jadi suami Fiqa...dan nak jaga Fiqa...bagi Riz peluang sayang.."
 
Fiqa hanya menangis...dan Riz terus merayu....Fiqa still kecil hati sbb Riz halau Fiqa....Ya Allah..tolonglah aku...Jika Riz adalah jodoh aku...aku terima dia Ya Allah.....Fiqa pejam mata....Riz masih genggam erat tangan Fiqa....Dan membalas balik kata-kata Riz tadi..... "Bismillahirrahmanirrahim....Fiqa terima Riz....Fiqa maafkan Riz....harap Riz dapat jaga Fiqa"
 
Riz terus memeluk Fiqa....dan seminggu lpas tu Fiqa sah jadi isteri Riz....Baru Fiqa tahu...Riz adalah seorang lelaki setia..dan GF Riz sebenarnya dah lama meninggal..sbb tu Riz marah sgt dan xmau kahwin ngn Fiqa dlu....Sbb Riz masih sygkan GF dia....tapi disebabkan Fiqa accident....Riz boleh terima kenyataan....dia sygkan Fiqa dan xmau kehilangan org tersyg buat kali kedua....
 
dan Fiqa terus tersedar dari mimpi....terus mengucap.....nasib baik mimpi....
hope korang phm cter ni eh.....ni hnya mimpi.....Fiqa cter balik sebijik-sebijik apa yg fiqa mimpi malam tadi... heeheh....bila Fiqa teringat balik....sedihnya Time Riz halau Fiqa....hahahha..dan muka Riz tu sebijik macam muka BF Fiqa....tapi nama lain lah...hahaha
 
ok lah..bye (^^,)

Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

LOve Chinese Boy..

2 comments
26/1/2012
hye all...!!! kita jumpa lagi yah....so cuti raya cina ni...korang pi mna?? fiqa x pi mna pn...hehehhe....keje skolah pn bnyk...xdk msa nk pi lepak2 ni.... :)
 
so entry kali ni plak...Fiqa nak cter psal "LOVE CHINESE BOY"...yuhuuuuu..!!!! :) sape lgi kalau bukan tuan punya blog ni yg suka chinese boy...hahahahah....tapi x lah suka gila2...just suka dia macam mana fiqa minat korea/kpop.....phm? ok...macam ni kisah macam mna fiqa minat chinese boy tu....
Hari selasa..hari First Fiqa pi daftar tusyen...tusyen "PRIMA SAUJANA"....FIND ME OK???? hahahha.....ok...lepas jer dh daftar...Fiqa dibenarkan masok terus kelas....kelas Favourite Fiqa..."ADDMATH" hahahahha.....masok je kelas...Fulamak..!!! nk tw apa yg Fiqa nmpk.....Fiqa nmpk sikit jer org dlm kelas tu...dan semua cina....termasuk fiqa 10 org jer...heheh....baru best belajar..btol x??

Pastu kan....ada sorang chinese boy ni...Dy mmg boleh digelar sebagai MR.BEAN yg suka buat kecoh....tapi chinese boy ni baik....Fiqa xtw nma dia....malas nk amik tw.....lepas tu kan...Tiga hari sebelum cuti raya cina....Fiqa ada pi kelas "MATHMODERN" plak....chinese boy tu ada sekali....mmg hepy nmpk dia...sebab cara pakaian dia cool...xsarat sgt....just shorpant dan t-shirt...enough..!!!

pastu bila dah habis kelas...Fiqa keluar lah dari kelas tu kan....xkan nk dduk plak dlm kelas tu....hahahah....And then dia tegur Fiqa....
Korang bca lah dialog kat bwh ni yer....


Chinese boy: "Eh u....U nama apa hah??"

Fiqa: "RAFIQA..."

Chinese boy: "Hah..!!! AFIQA eh??"

Fiqa: (ketawa hahaha) "NO lah....R...A...F...I...Q...A.."

Chinese Boy:(senyum) "Oh...ok i see...."

pastu kan....dia mcm xmau ckp apa dh....Fiqa pn terus blah lah....smpai sekerat jalan...dia panggil....
bca dialog di bawah....

Chinese boy : "Rafiqa....u stay mana eh?"

Fiqa: "stay taman perwira...bm..."

Chinese boy: (muka terkejut) "Oh...dekat saja loh dengan rumah saya..."

Fiqa: "Ye....u tinggal lorong mna?"

Chinese boy: "u dulu lah....tinggal lorong mana?"

Fiqa:"Lorong 7.."

Chinese boy: (senyum lebar) "Lah....dekat saja....xpa...nnti I jerit nama u ok"

Fiqa:(mka hepy) "Ish xpayah lah u...."

Chinese boy:"xpa...kalau nanti kalau ayah or ur mom tnya...u just cakap NOTHING"

Fiqa:"hehe....ok lah...."

Chinese boy:(senyum jer) "Ok...bye-bye Rafiqa...see u again...hepy holiday"

Fiqa:(senyum jugak) "ok thanks...hpy chinese new year..bye2..."


hehehe...mmg fiqa hepy sgt2...sbb dia sembang ngn fiqa mcm kami couple jer....dh la dia tu handsome...ada mix plak.....kulit dia x lah putih sgt...muka dia mcm melayu sikit....btw...dia hensem sgt2....hahahhaha....First time Fiqa suka kat CHINESE BOY dgn sebegitu rupa dan terlupa nk tnya nma dia balik....biarlah....yg penting...my huby ttp di hati MR.Z forever 22/7/1991

bye2....(^^,)
 

Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

kereta Mak tercampak ke Laut...

3 comments
18/1/2012
hye smua.! rasanya dah lama kan Fiqa x updated blog...rindunyer kat keyboard ni....heheheheh.....Orite..!! entry kali ni Fiqa nak cter pasal kereta mak tercampak ke laut...mak sapa??? mak Fiqa ler...
 
EEEEE....macam mna bleh tercampak ke laut tu.....???? macam ni....
.
.
Fiqa ni nak sgt dan teringin nak bwk kereta...dan mak Fiqa lah yg jadi gurunya.....mmg time belajar memandu ngn Mak Fiqa.....asyik dok bertikam lidah jer memanjang....kalah bunyi enjin kereta.....pot pet...pot pet...hahahah.....tapi x letih pn... :)
 
pastu kan....dalam masa seminggu...akhirnya Fiqa dah pndai memandu dengan sendiri...pantas dan cekap..heheheh....terror kan??? Lepas tu...Fiqa bwk lah kereta pi bersiar-siar kat balik pulau,pulau pinang....pastu kan...xtw lah cm na....Fiqa tertekan minyak dengan lajunya dan kereta terus melulu ke arah laut...dan terus tercampak dan tenggelam dalam laut...
 
 
 
Fiqa ni nasib baik sempat keluar dari kereta...Fiqa menangis kat situ sorang2 taw....dah lah x rmai org kat situ...takot tw tak....!!! dan Fiqa call mak Fiqa..tersedu-sedan Fiqa bercakap....pastukan...Line terus xdk...dan terus talian mati....apa lagi.....!!! Fiqa meraung lah sekuat hati.......dan ada seseorang yang datang kocak2 bdan Fiqa..
 
"Yong....oh Yong...bangunlah sembahyang subuh....waktu nak hbis dh ni....."
 
Ya Allah....rupa2 nya Fiqa bermimpi...ahhahahaha.....Fiqa ketwa sorang2....
korang terkena.....itu cuma mimpi...xkan lah nk belajar memandu kereta time sekolah2 ni...lgipun Fiqa mna ada msa nk beljar pandu kereta....hik hik hik.... :)
syukur lah sbb hnya mimpi...takot dan seram...huihhhh... :)
dan panggilan Yong tu...hnya panggilan di rumah...kalau korang nak pgil Fiqa dgn nma Yong....Fiqa x kisah...xslh pon...
 
ok bye (^^,)

Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

❤❀HOLLAND❤❀

4 comments
13/1/2012
Hye semua...Alhamdulillah Fiqa masih dapat post di blog ni...rindu rasanya...hehehhe.....Korang rindu Fiqa?? Fiqa pn rindu gak...hahahhaha....
 
Hari ni...huh!!! agak penat....sebab kena tnggu uncle bas tu mai...lambat benor dia mai ambik...mmg tension lah tnggu....tpi sabar je lah.... :) ermmm....korang mesti nak tau kan apa bendalah maksud post title Fiqa kali ni.kan.....? HOLLAND??? APA TU???? hik hik hik.....mesti ada yg dh tau....dan ada yg xtau...kesian.... :( xpa2...Fiqa akan bgtau jugak ....tapi Fiqa nak bercerita sikit lah....hahaha :D
 
Minggu kedua sekolah ni...Fiqa dah xpi sekolah dua hari...bukan ponteng eh...tapi sakit....mmg teruk....terbaring atas katil ja....nak makan minum pun terseksa taw.....sakit sgt2....tpi sekarang ni dah elok lah...Alhamdulillah....oklah sebelum Fiqa gtau apa itu HOLLAND....sudilah baca puisi di bawah ni...
 
"NILAI PERSAHABATAN DAN PERCINTAAN
TAKKAN CAIR PADA MUSIM PANAS
TAKKAN BEKU PADA MUSIM SEJUK
TAKKAN GUGUR PADA MUSIM LURUH
TAPI SENTIASA MEKAR SEPERTI MUSIM BUNGA"
 
Ok x puisi kat atas ni...bukan Fiqa yg create....but "my sweetheart" hehehe... :) i miss u dear.... 

HOLLAND tu maksud dia "HOPE OUR LOVE LAST AND NEVER DIE"
Nama Holland ni pun ada kat luar negara....tapi bukannya Fiqa cerita pasal luar negara...pasal maksud HoLLANd...heheheheheh..... :)

"Hope hepy read about this"
Bye (^^,)

 

Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

Sekolah dan SPM 2012

6 comments
6/1/2012


hye smua...sori kalau Fiqa lambat updated blog....sebab fiqa nak SPM dh...so xleh main2 dh lah kan....mybe thun ni..ini lah last fiqa post...lepas ni xtau lagi..mybe next year plak kan....xkan korang xpnah ambil exam...thu2 lah kan...nk exam ni knalah stdy hard kan.....jadi hope korang fhm yer....jgn marahkan Fiqa ok.... :)
 
Jadi..hari pertama haritu sekolah ...bermula 4/1/2012....dh dapat kerja rumah....tpi nasib baik SIVIK jer...pastu esok plak....dpt keje lagi...kena buat rumusan....adoi...pening kpla...tpi nasib baik jugak kna hntar isnin mnggu depan....hehheheh.....phm2 lah kan....



 
pastu....hari ni plak...kna dengar taklimat pasal disiplin plak....huhuhu...mengantok gila dduk dekat dewan selama dua jam....korang phm lah kan...kalau disiplin ni...cikgu berleter panjang....smpai waktu rehat pun terlepas....huhuhu......lapor tw x....tpi nsib baik....ckgu baik hati gak...bgi kami rehat...hehhehe....tq cikgu....
 
so...Fiqa nak kasi  tahu lah dekat sesiapa yg bakal mengambil SPM 2012 tahun ni...xkan tahun depan kot....heheh....Fiqa nk kasi tw....trial SPM 2012 bulan julai ok....kita sedang berpuasa masa tu....korang tahu ke x....bulan ramadhan sekarang dlm bulan julai dah....ish3....sah2 x ambil thu ni...kalau yg dh thu tu...alhamdulillah....bagus... :) jadi...kita ni...termasuk Fiqa ni...kena berjuang habis-habisan untuk spm tahun ni...xleh main2 dh ok....exam SPM pun sekarang...cikgu Fiqa lah bgtau...kita hbis lambat exam nnti....kalau mcm thun 2011 dua minggu ja exam....kita mybe tiga minggu....depend lah kalau bgi yg ambil matapeljaran bidang lain kan..mybe hbis cepat...kita x sama bidang....Fiqa bidang ICT....hehehhe....
 
so..Fiqa nak mintak maaf sekali lagi...kalau lepas ni Fiqa x updated dh blog ni....korang jgn marah Fiqa ok....bukan Fiqa tinggalkan terus blog ni...cuma x updated ja...ish3.....jgn salah faham....
 
oklah....doakan Fiqa bleh jwb trial dan SPM tahun ni ok....Fiqa pun doakan korang semua dan bak kata orang korea "AJA-AJA FIGTHING" hehehe..... I WILL MISS U ALL....bye2... (^^,)

Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

Perkataan baru "TIGA KATA"..

5 comments
2/1/2012

Hye smua....entry kali ni ditujukan kepada mereka yang sudah lupa erti cinta...hanya tiga kata sahaja...sudah cukup besar maksudnya...

Hehehe... J mesti korang tahu lagu kru tiga kata tu kan? So dlm lirik lagu tu hnya ada tiga perkataan...
Aishiteru,wo ai ni,saranghae, Naan unnai kathalikaraen(fiqa pn xtw apa??) pastu bnyk lagi lah kan perkataan2 yg lain kan....yg berkenaan dengan I LOVE U....jadi sekarang Fiqa nk kongsikan dengan korang satu lagi perkataan baru...maksudnya I LOVE U jugak....tapi sebelum tu...Fiqa nak korang  nyanyi dlu lagu tiga kata tu...hehehhe...gurau ja.. J J

Tapi kan...nyanyi jugak...ni Fiqa bagi lirik....sikit je... Wo ai ni I love you Aku cinta padamu Tiga kata paling bermaknaTapi jarangnya didengar...tepuk tngan...yey..... J pndai pun nyanyi..hehehe... J gila lah Fiqa ni kan?? Jgnlah mrh...tahun2 baru ni mana ada org marah2 dah kan??? J
Ermmm...org zaman skrg ni...mna ada dh nak romantik kan...pastu candle light dinner lah...semata2 nak bgtau.. “SAYA CINTAKAN AWAK”....hahha...padahal kdg2 tu x tercakap pun....btol x? Selalunya lelaki lah yg mula dlu kan..kalau pmpuan nnti terbalik pulak...mcm org tua ckp tu apa tah.... ha!! Perigi mencari timba...(betol ker?) L
So korang betol ni nk tahu perkataan yg baru fiqa jumpak....tiga kata jugak....nk tau ka??
pejam mata.... :B
Heheh... J perkataan nya pelik sikit.....mybe ada yg dh thu...dan mybe ada yg x thu dgn perkataan  “GUMINAVO ZOU DIAU”...pelik kan...? tapi mean dya I LOVE U jugak...Fiqa dpt tau perkataan ni dari buku novel....fiqa pn x ingat bku novel tu tjuk apa...dh lma dh Fiqa bca....kalau x caya...korang search kat internet....ia mmg berkait rapat dengan CINTA....setakat ni saja...kalau ada benda yg baru lagi...Fiqa inform lain ok....and remaja ka,sesapa ka...nak guna perkataan ni untuk bgtau yg korang cintakan seseorang...gunalah ok...dan juga jgn lupa inform kat fiqa ok..kalau dh berjya menawan hati si dia...hahahhahah.... J J J

Bye (^^,)


 

Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...