pages

Pengikut yang setia aishiteru!

Anda tekan! Anda Pandai...

pi kelantan 23-24 oktober 2011

0 comments
baru2 ni fiqa gi kelantan.....hari prtma fiqa hnya dok dlm bas seharian sbb ada accident....bas fiqa tu x sengaja terlanggar seorang budak laki slh rndah....bdk tu dlm linkungan umur 8 tahun ar....fiqa nmpk bdk tu terbaring ats jalan...dgn berdarah kat kpla....meleleh darah kluar bila ayh dy mai angkat dy....huhu mmg fiqa tros fobia nk lintas jln sbb bdk tu lintas jln lah dy kna langgar ngn bas yg fiqa nek tu....plan kmi nk gi rantau panjang..pastu kna tahan polis plak dh....so kmi kna la tnggu dkt 2jam jgk ar...fiqa ni dh tiga kali kluar masok dri tandas...smbil tu fiqa dok lah smbang ngn anggota2 polis tu....hehehe....pstu dsbbkan dh lmbat..kami pn xgi rantau panjang...kmi tros check-in kat resort pantai cahaya bulan....pastu pkul lapan kami pi shopping kat pasar che yeh plak...kat situ mmg syok..tpi hujan plak dh....so fiqa tros xdk mood nk beli brg...fiqa just beli air,bju ngn sosej ja...hehen tros nek bas....kmudian esok plak kmi pi sklh kluster or sklh berprestasi tinggi kat SK ZAINAB 2...mmg sklh tu cntik gila n pelajar2 sklh tu pn mmg pnuh dgn sopan santun nya...mmg diorang hormat kan fiqa,mak fiqa n smua cikgu2 sklh mak fiqa lah...sbnrnya lwatan ni,lwatan for cikgu sklh mak fiqa nk pi lawat sklh zainab tu lah....mak fiqa ajak family smua pi...hehe....lps pi lawat sklh zainab tu....kami pi shopping lagi kat pasar siti khadijah plak....kt sni lah fiqa akhirnya dpt gk key chain...sbb fiqa mmg dok cari....kat sni gk fiqa beli beg n mcm2 lagi lah kain2 batik..heheheh....lps tu kami pi solat jamak  plak..zohor ngn asar...n lps tu kmi pi lunch kat JELI....sedap tw..yum yum!! hehe.....n lps tu kami tros bertolak balik...dok kelantan sehari jer...wt pa dok lma2 kan...hehe....dlm prjalan balik tu fiqa dh mula rsa pening n rsa mual...yelah sbb jalan belok sana belok sni...dh ar fiqa dok dlm bas pn blkng2 n sejuk gila...mau tak rsa loya....penat lagi rsa bdn ni....smpai kat perhentian grik....fiqa tros muntah2...hihi huhu....mmg x ska btol nek bas lau pening2...pastu lps brhenti kmi tros balik smpai pkul 11.00 mlm tepat...akhirnya kmi slamat smpai.....alhamdulillah kan.....

ni lah balai polis tu....
nilah resort pantai cahaya bulan..
ni kat dlm bas...
ni sk zainab..
bdk sklh sk zainab...
ni lah pmndangan sklh zainab tu....
dan x lma lps tu...
pak cik bas tu tepon ayah bdk yg kna langgar bas tu kan...dy dh sdr dari pengsan....kalaau korang tngok bdk tu baring ats jalan dgn berdarah kat kpla..mmg korang teringat smpai termimpi2...huih YA Allah....xpalah...hope hampa berhati2 di jln rya ok....bye2





Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

westlife were BACK!!!!

0 comments
wuhuuu.............
fiqa hepy sgt2....sbb apa? sbb westlife dah kembali....
cm na fiqa tw westlife dh kembali??? fiqa tw sbb aritu fiqa ada tgok hip TV or what ever lah...
westlife ni depa kata dok nak bwk kluar album baru....tpi fiqa x smpat tngok album apa,pstu tros electric xdak.....huhu sedih btol lah.....fiqa mnt gila gilA group ni.....first song yg fiqa suka 
lgu tu amat pnoh brmkna bwt fiqa dlu tw....korang x caya korang hayati lirik dya.....tpi dlm group ni fiqa mmg admirer sorang dlm group ni NICKY nma nya...hehe dy mmg cute n hensem sgt2.....korang tau x lgu 
MY LOVE....lgu ni pn bes sgt2....lgu my love tu mmg fiqa dedicate for my HUBBY..i hope u like dis song..
tekan ni lau nk dgr >>>MY LOVE<<<
lgu ni mmg mnyentuh hti dan perasaan fiqa.....cuba lah dgr lau x caya....hehehe.....
ni lah NICKY BYRNE...
hensem kan kan kan?????
group ni mmg dh lma sgt2 x dgr khabar...so aritu dh dgr kbr diorang...mmg rsa best sgt3......fiqa syg smua nya......
kenalilah westlife.....
KIAN  EGAN
SHANE FILAN
MARK FEEHILY
ada lagi sorang..apa nma pn ntah lah...ehehehhe
depa ada myspace follow lah ok..hahahahah....
ok dadadadaa......hope hepy bca ok....





Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

susahnya jawab exam fizik!!!

1 comments
aduhai............tdi 13.10.2011..
mmg hri yg mncbr kpla otak fiqa ni lah...
tdi exam FIZIK!!!!!
huhu....ntahlah fiqa jwb pe...
ada lah jgk jwb btoi...
ada kbnyakannya hantam bnyk gila gila gila......
fiqa rsa nk ngis jwb exam tdi...
fiqa jeles btoi lah ngn bdk2 form 3 yg bru abes exam PMR.....
depa dok sronok hepy jer...
fiqa ni dh lah ngntok lagi tdi msa jwb exam....
nk tw x??
fiqa trtdo sat tw tak..
nsib bek ada loceng yg mengejutkan fiqa...
n nseb gk lah sempat jwb exam fzik tdi...
lau x caya betapa susahnya fiqa ngn kwn2 fiqa jwb...
tnya nana ngan mira..
depa ni kwn2 yg dok sbelah mnyebelah ja dok jwb tdi...
adoiyai!!
tpi slh fiqa jgk sbb bca bku last minute.....
esok dh ar sejarah plak tu.. 14.10.2011
x sbrnya nk abes exam ni...
xsbr nk mkn rmai2 ngn kwn kls fiqa.....
kan nana mira...
heheheheh......
n pling x sbr skali..
nk pi ambik lesen motor...
vrooom vrooom vrrommm....
hahahaha...
ok lah...
korang doakn saja kejayaan fiqa ok...
fiqa sntiasa doakan kejayaan smua org....
especially to my HUBBY....hehehhe...
"GUD LUCK YER SYG"

Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

dapat kawan n adik baru...

0 comments
salam smua....
fiqa ni nk cter...huhu x sbr nyer nk plok cium adik bru fiqa ni...
sbnrnya bkn adik kndung fiqa...
bkn mak fiqa yg beranak...
but my MAK SU yg beranak...
so fiqa skrg dh ada kwn bru...
adik spupu yg baru....
mak su fiqa cntik tw...
pksu fiqa pn hensem...hehehe.....
diorang dh setahun kwin...
baby pn bru lahir pda 11 oktober 2011...
mmg rsa terharu sgt bila mk su fiqa mms pic bby depa...
yg kt ats tu bkn pic bby mk su fiqa...
just pic hiasan...
pic bby mksu fiqa tu mna bleh tnjuk...
TAK BOLEH!!!..
tpi nnti dh besar sikit fiqa upload boh dlm blog ni ok....
haha....
NUR ALISYA MUNIRA,itulah nama BABY MAKSU FIQA...
huhuhu......
PAKSU,MUNIR..
MAKSU,NUR ASWANI..
jdi NIRNUR
fiqa xtau dh lah nk ckp apa...
cma bleh ckp BERSYUKUR sgt3....
sbb smuanya selamat....
AMIN.....
and kalau korang nk follow blog MAKSU NGN PAKSU FIQA...
tekan dkt bwh ni...
'
'

hope korang suka dgn cter ni..hehe....


Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

fiqa sedang edit tutorial...

0 comments
skrg ni fiqa tgh dok edit blog fiqa..
msih dlm proses...
so kalau korang tngok ada cacat cela sikit kt blog fiqa ni...
hrp maaf yerk...
mybe yg cacat sikit tu...fiqa x smpat nk edit kan...
sblum ni elok jer...
tpi fiqa ni ngada2 nk besarkan blog lah..
apa lah...
so dh jadi cacat sikit...
and sory lah lau fiqa lma x updated...
sbb fiqa exam skrg...agk bzi lah dear....
so conclusion nya...
fiqa hope korang sbr...and nntikan blog yg baru dari RAFIQA AWATIF...
hehehehe......
Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...