pages

Pengikut yang setia aishiteru!

Anda tekan! Anda Pandai...

browse back a love story in 2005

0 comments
30/11/2011
Masa tahun 2005,Fiqa baru darjah 4...time ni dh masok tahap dua..so tak lama lagi akan ambik UPSR in 2007...jadi mak Fiqa hantar Fiqa pi tusyen kat Taman Bandar Tasek Mutiara kat Simpang Empat..dekat Penang! Hehe...bermulalah  kisah “LOVE STORY” Fiqa ngn sorang budak laki ni...opss.xleh gtau lagi eh nma budak laki tu...Fiqa budak baru kat tempat tusyen tu...masa ni Fiqa darjah 4 dan laki tu darjah 5..dulu badan Fiqa x chubby cm skrg ni...dulu kurus..dan xpkai spec lagi..heheh...muka pun xdak jerawat lagi..suci bersih ja...haih teringat zaman 2005 dulu...ish3...heheh...Fiqa hnya dpt tau budak laki tu suka kt Fiqa selepas sebulan Fiqa tusyen kat situ...cm na Fiqa dpt tw?? Mcm ni....biasalah budak laki kan rmai geng2 n rmai kwn2...so slh sorang drpda kawan laki ni...ckp kuat2... “Wei,aq tw hg suka kt sapa????hahaha” so Fiqa terkejut lah...tiba2 ja ada jembalang mana lah buat bising kan....Fiqa pun pusing lah belakang sbb diorang tu  duk lepak kat blkng smntra nk tnggu cikgu mai..dan jeng3.....nk tw apa jadi??

Apa yg terjadi??? Lepas ja Fiqa pusing belakang...budak laki tu nyanyi lagu RELAKU PUJUK-SPIDER....makin lama dia makin mai dekat Fiqa...tapi hampa jgn pikir bukan2...ada rmai lagi budak2 pompuan dlm kelas tusyen tu..bkn Fiqa sorang ja....so perlakuan laki tu menjadi perhatian ramai....Fiqa mmg segan sgt3...n Fiqa terus blah pi TOILET....pastu 5 mnit kemudian,Fiqa masok balik dlm kelas...tapi cikgu x mrah pn....smua tngok Fiqa..tapi Fiqa bwt xtau ja....mmg Fiqa tunduk ja smpailah kat tmpat dduk Fiqa...n kwn baik Fiqa,nma dia Atikah bisik kat Fiqa yg bdk laki tu suka kat Fiqa dan nk jmpa Fiqa lps tusyen....

Lepas tusyen ja Fiqa mmg sllu dok tnggu mak Fiqa kat kdai runcit ni...Fiqa suka beli coklat....biasalah masa tu budak2 lagi kan...nak bercinta pun x reti lagi..dan makna COUPLE  pn xtau apa?? Naik Form 1,baru Fiqa tw apa itu COUPLE....heheh....so bdk laki tu mai la dkt Fiqa...yg bestnya dia bgi gula2 bnyk tw....hehehe....Fiqa hnya ckp terima kasih ja....dan bdk laki tu ckp bnyk kali yg dia suka kat Fiqa..tapi Fiqa bwt x endah ja....

Lepas tiga bulan Fiqa tusyen kat situ...mak Fiqa sruh berhenti sbb mak Fiqa jumpak tempat tusyen yg lebih dekat dan lebih memuaskan...kat Tasek Mutiara tu bukan x elok...elok ja....tpi  ntahlah msa tu exam pun result Fiqa dok mkin merosot...hehehe...bukan sbb bercinta noh...Fiqa xdk pape perasaan pun kat laki tu...Fiqa pun tinggalkan laki tu mcm tu jer...Fiqa hnya sempat ckp kat dia yg Fiqa nk pindah ke tempat tusyen lain...thats all...dia hnya diam n kcewa...but! Who care? ??Haha...smpai skrg lah..bila Fiqa dgr je lagu Relaku Pujuk..Fiqa mesti teringatkan laki tu yang bernama....ehem2...MUHAMMAD ASHRAFF...

Terus terang Fiqa ckp..Fiqa x bohong dgn apa yg Fiqa post ni...smuanya benar2 belaka...sbb Fiqa salin balik apa yg Fiqa tulis dalam buku diari Fiqa time Fiqa darjah 4...setakat ni dah tujuh buah buku diari Fiqa..hehehe....termasuk skrg lah....nma buku diari Fiqa yg skrg ni Izumi Chirikko....sje Fiqa bagi nma kat buku diari Fiqa..barulah ada feeling nk tulis sbb terasa mcm bercakap ngn seseorang...bukan hantu eh....khayalan Fiqa jer..ehehe....number phone budak laki tu pun masih selamat tersimpan dlm bku diari Fiqa tu...nk?? ehehe...xyah lah...hahah...but the way....now!!! My Love is ADI....he love me...and i love him also....Cuma hbungan kami  cinta jarak jauh....wlupn mak ayh Fiqa mrh...dlm hati Fiqa msih sygkan ADI wlu mcm mna pn...and yg pling IMPORTANT Fiqa xprnah lupa nk berdoa kepada Tuhan supya Fiqa dan Adi ada jdoh....kalau sebaliknya Fiqa redha...sbb JODOH DI TANGAN TUHAN...








Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

Blog yang telah ditaip!!!

0 comments
27/11/2011

Hye semua! Hari ni Fiqa bosan sangat...so Fiqa xtau lah nak post apa..Cuma Ha!!! Fiqa tw nk post apa...hehe..jeng3...
Fiqa nak bagitau lah kan...nak kongsi lah sikit apa yang Fiqa ada..Fiqa ni suka sangat dengar lagu...bila time hari exam pun Fiqa ulangkaji sambil dengar lagu..sebab tu dapat result teruk ..hehe..kantoi sudah!! Tak palah...Fiqa ni selalu download lagu...tabiat Fiqa ni..Fiqa akan download lagu bila dah tengok cter movie ker,drama ker..ape2 lah yang tayang kat TV rumah Fiqa..Fiqa akan stop kan dekat lagu tema cter tu..and Fiqa akan cari..depend lah...kalau lagu tu best Fiqa akan download..lau tak best Fiqa tak download lah..wt pa kan? Buang masa!!! Hampa paham ke tak apa yg Fiqa cuba sampaikan ni....lau xpham..buat2 paham lah saja...
So bila dah download lagu tu...mesti tersangkut nama-nama blog entah sape pn Fiqa x kenal...so ini lah yang Fiqa nak kongsi ngan hampa...nama2 BLOG yg ada dlm senarai lagu yg Fiqa download..so Fiqa nak promote lah nama2 BLOG ni..hehe..hope hampa pi BLOG depa n follow...hehhehehehe....
Hish...mesti hampa kata Fiqa gila kan..sebab hampa tak paham apa yang Fiqa cuba tulis dalam post ni kan...tapi lau ada yang paham tu TERIMA KASIH AISHITERU FIQA UCAPKAN..heheheh....
So ni lah nama2 BLOG tu


                           sazri88


                            leeos

                         nyayianjiwaku

                               medoho

so itulah blog2 yang terkandung dlm senarai lagu Fiqa...Fiqa simpan dalam desktop laptop Fiqa jer lah...bukan upload dlm henset sbb handphone Fiqa mak x bgi gna...kantoi haritu sbb Fiqa bercinta n mesej x berhenti...hehe...so lepas Fiqa SPM nnti baru boleh dpt balik hnset Fiqa tu...haha...huih...xsbrnya nk tnggu lepas SPM....nak ambik lesen kereta,keluar ngan kawan2....dan mcm2 lagilah..hahaha...xsbr nya!! hehehe


Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

Twilight Breaking Dawn

0 comments
hye!! fiqa cuma nk ckp...fiqa nk sgt3 tngok cter ni...aritu fiqa dh tngok cter new moon,eclipse ngn twilight saga...now..nk lak tngok yg bru ni....haih....


 cter ni romantik sgt3...n ada serigala tu mmg best sgt3...ntahlah knpa fiqa gila sgt3 ngn cter ni...mybe ada robert pattinson kot..hehe....paper pn fiqa msti kna tngok gk cter ni...
cter ni kluar smlm...24/11/2011...
tpi xleh gi tngok sbb xdak msa....hehe...mmg bzi siang2..mak ngn ayah pn jnis x ska tngok wyang...hehe....
xpelah....nnti lau dh ada sesapa yg download cter ni tlong bgtau LINK tw...hehe....fiqa ni xdk msa nk cari....



ok lah..bye3.......

Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

Detik Semakin Hampir

0 comments
25/11/2011
 
 
 
 
 
Duha itu tepu dengan kegelisahan.
Senyuman yang dilemparkan baginda SAW kepada Abu Bakar dan sahabat  semasa  mereka mengerjakan solat Subuh tadi,benar-benar mengubat rindu mereka.Namun,para sahabat tidak tahu bahawa kerinduan mereka hanya terubat seketika,dan mereka akan kembali merindui wajah itu,buat selamanya.Senyuman itu bukan senyuman kesembuhan.Ia adalah senyuman perpisahan.
Badan  baginda SAW semakin panas.Sesekali ada dengusan yang keras daripada nafas kekasih Allah itu mendepani mabuknya kesakitan sebuah kematian.
“Laknat Allah ke atas Yahudi dan Nasrani,mereka menjadikan kubur-kubur nabi mereka sebagai masjid!” Bibir baginda SAW masih tidak berhenti menuturkan amanat-amanat penting untuk umat yang bakal dilambai perpisahan.
Aisyah r.ha. meneruskan catatannya:
Aku melihat sendiri Rasulullah SAW mendepani kematian baginda.Kami ketika itu berbicara sesama kami bahawa sesungguhnya Nabi SAW tidak akan meninggal dunia sehinggalah baginda membuat pilihan antara dunia dan akhirat.
Tatkala baginda SAW semakin gering mendepani kematian,dalam suara yang serak aku mendengar Rasulullah berkata,”Aku bersama dengan orang yang diberikan nikmat oleh Allah ke atas mereka daripada kalangan para nabi,siddiqin,syuhada dan solihin,dan itulah sebaik-baik peneman yang menemankan aku!”
Dan tahulah kami,baginda SAW telah menyempurnakan pilihannya itu.
Dalam kegeringan itu,aku sandarkan tubuh Rasulullah SAW rapat ke dadaku.Telingaku menangkap bicara lemah di ambang kematian,baginda SAW berbicara: “Allahumma,ampunkanlah diriku,rahmatilah aku,dan temukanlah aku dengan-MU,Temanku yang Maha Tinggi.”
Ketika  baginda SAW bersandar di dadaku,datang adikku,Abdul Rahman bin Abi Bakar dengan siwak yang basah di tangannya.Aku menyedari yang baginda SAW merenung siwak itu,sebagai isyarat yang baginda menggemarinya.Apabila ditanya,baginda mengangguk tanda mahukan siwak itu.Lalu kulembutkan siwak itu untuk baginda dan kuberikan kepadanya.Baginda cuba untuk melakukannya sendiri,tetapi ketika siwak yang telah kulembutkan itu kena mulut baginda,ia terlepas dari tangan Rasulullah SAW pada detik akhirnya di dunia ini,dan detik pertamanya di akhirat nanti.
Di sisinya ada sebekas air.Baginda mencelupkan tangannya dan kemudian menyapu wajahnya dengan air itu lalu berkata, “Laa Ilaaha Illallaah!” Sesungguhnya kematian ini sakitnya amat pedih hingga memabukkan! Allahumma,bantulah aku mendepani Sakaratul al-Maut ini!’
Baginda SAW mengangkat jari kirinya ke langit lalu berkata: ‘Kembalilah aku kepada Teman yang Maha Tinggi! Kembalilah aku kepada Teman yang Maha Tinggi!’
Tangan itu layu.Jatuh ke dalam bejana.Leher baginda SAW terkulai di dada Aisyah.
Pencinta Illahi yang rebah dalam pelukan isteri tercinta.Melambai pergi ummah yang dirindui.Pencinta yang agung itu telah mati.Tetapi cintanya harum hingga ke detik ini.
                Innaa Lillaah wa Innaa Ilaihi Raaji’un.
Sesungguhya Allah dan malaikat-Nya berselawat kepada Nabi.Wahai orang-orang yang beriman berselawatlah kamu kepadanya serta ucapkanlah salam sejahtera dengan penghormatan yang sepenuhnya.
(Al-Ahzaab:56)
Kami rindukanmu.
Murabbi cinta!

Note~fiqa sedih baca coretan ni...fiqa yg coretkan sendiri n just ambik isi2 dalam buku....entahlah tiba2 jer fiqa nk post pasal Nabi..fiqa rindu sngat ngn Rasulullah SAW...so hampa amik lah teladan dan pengajaran dari kisah benar di atas ni...fiqa x mereka cerita...ini kisah benar....fiqa nangis jer baca..huhu :( hope hepy!
so fiqa nak sama2 kita download lagu ni=
x rugi download pun... :)


Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

Fobia dan takut!!!

0 comments
24/11/2011

ermm nnti bulan 12... 4.12.2011,fiqa nk kna pi Sarawak...fiqa skrg ni tgah tkot dan fobia sgt2 nk nek kpl terbang...sbnrnya nk gi bercuti kt sana...tpi fiqa sikit pn x sronok...fiqa dok sruh mak fiqa x yah pi...tpi mak fiqa ckp nnti rugilah duit sbb dh tempah hotel duit smua dh byr dh...huhu...fiqa xmau pi....fiqa tkot sgt3....sbb haritu fiqa pnah nek kpl terbang dh gi Sabah...mmg takot sgt3...pening kpla fiqa ni nek kpl terbang...sbb tu fiqa xmau dh nek kpl terbang....fiqa rela balik kmpung fiqa kt Perak semata2 xnk gi Sarawak...tpi mak fiqa dok paksa gk....


eee....takot!!! wlaupun dlm gmbar ni jer fiqa tngok...dh rsa gerun sgt3....haih!! mcm mna ni...fiqa terpaksa pi jgk tahu....fiqa x seronok lngsung.....x teruja lngsung nk pi sana....tpi nk jga hti mak fiqa...fiqa terpaksa pi gk wlupn menangis secara diam....mak bkn thu yg fiqa dok ngis mlm2 sbb xmau pi Sarawak....tpi kan...nk pi mmg bleh...tpi nek Kapal ker...nek bot ker...nek Kereta ker...heheh...xper lah gk...asalkan jgn nek KAPAL TERBANG...fiqa alah sgt3.....dh lah tinggi.....ish3.....fiqa nangis smbil berdoa supya hati mak fiqa x jdi pi Sarawak....tpi tetap x mnjadi....huhuhu.. :( mcm mna ni??????


hermm.....perasaan fiqa mcm dlm pic kt atas ni.....mesti hampa kata teruknya fiqa ni sbb nk gi Sarawak je pn....hermmm...hampa x rsa apa yg fiqa rsa skrg ni...fobia sgt3.....aper2 pn...fiqa nk hampa smua doakan fiqa selamat smpai Sarawak n selamat balik... AMIN YA ROBBAL ALAMIN....


Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

kisah kelas kami

0 comments
23/11/2011


kelas kami diberi nama 4 ARIF SAINS...kami dilahirkan 17 orang dalam satu kelas...huhu...mesti hampa terkejut kan!!! kelas kami sikit ja...sebab kelas budak ICT....kelas kami ni depan sekali tau...hehehe....ermm fiqa nak cter la...baru2 ni kelas kami ada bwt jamuan akhir tahun...pada hari lastday jumaat 18.11.11.....mmg best sgt2.....kami mam KFC...mmg hampa tw dh kan..mmg adat ler bla jamuan ja msti kna ada KFC tu...xsah jamuan kan!!! ehheheh.....

hehe...inilah kami bertiga...si do re mi.....fiqa,nana(tengah) dan mira...ke mana sahaja kami mesti kena bertiga...xsah kalau salah seorang xdak...rsa lain tw...kami ni dh setahun kenal...mira ngn nana sllu jdi mangsa fiqa..sllu kna usik ngn fiqa...heheh...tpi depa open minded lah...xkesah lau fiqa wt aper pn...depa sporting...also fiqa...heheh nk gak!!! Kalau sorang xmau mai sklh...msti tiga2 x mai...pstu esok pi sklh kna mrh serentak...hehehe....sng cter kami ni mcm belangkas....hehe..dan ayat yg pling kerap sbot “Xpa...Wat Lek”..hehe
Ha!!! Setiap kelas mesti kena ada ketua kan....so di atas tu yg dok kemas2 sampah tu lah ketua kelas kami yg pling baik hati dan memahami kehendak anak2 buahnya...hehe...hensem kan!! Dya mmg cute pn...aq pn x leh nk nafikan kan lgi...tpi jgn cuba2 curi hati dyer sbb...........dyer dh ada GF oww...tiap2 hri dok dating depan kelas....xpe kami smua dh phm benor ngn prangai ketua kami ni...so hampa nk tw nma ketua kami....nma nya Danial...kami kdg2 pgil Den,kdg2 DM or Danial Mazlan....sbb kelas kami ni rmai nma Danial...so kmi bezakan dgn pgil Ketua kami cm tu hehe...dye x mrh pn sbb dyer baik....kdg2 dok dlm kelas dyer suka mengelamun...ingt apa pn kmi xtau...kdg2 nk tergelak gk tngok Den ni..eheh...aper2 lah....
So inilah ahli kelas kmi...belakang dari kiri... Syazwan,Afiq,Hazim,Amirul Fitri,Nazmi,Danial Afiq,Aiman,Den,Harries,Jagghen,Syafiq dan Shahmi.Duduk dari kiri Ayi,Teacher Subashini(guru BI),Teacher Rani(guru kelas),Mira,Nana,Mohan dan Fiqa.Kelas kmi ni mmg sporting...kelas yg pling open minded...kelas pling baik..hehe baik lah sgt!! Paper pn conclusionnya Fiqa syg smua nya...
haha!!! Pic ni pling lawak sekali...fiqa sllu tngok pic ni sbb fiqa nk tergelak tngok Nazmi tu...xtau lah dye dok menari apa smbil makan...hehehe...yg best nya...Afiq,Hazim ngn Den dok tngok dyer..hahha....entahlah...dok berangan nk bwk kereta kot...hehe....
hehex ni lah hero hero kelas kami...heh! hero lah sgt....yg pkai bju lain drpda yg lain tuh...yg pkai bju maroon tu...nk tw kisah dyer dlm kelas cm ner??? Cm ni...dyer mmg nakal gila... na nk habaq eh....suka ngusik org...suka kata org...suka buli org...suka gelak kuat...suka buat lawak bodo...ngn cikgu pn bleh melawak...bleh dikatakan dyer ngn ckgu dh mcm kwn..hehe... smpai ckgu practical pn gelar dyer MR.BEAN...korang thu kan prangai MR.BEAN cm na kan....loqlaq!!! dyer ni cm aper2 pn dyer mmg baik lah jgk...kdg2 tu bleh menolong...itulah Syazwan...
OMG!!! Sweet nya Mira ngn Nana tu...dok suap-menyuap plak dua org tu...hehe...alahai...makan kentang je pn..hehe...depa tu kedekut lah...bkn nk bgi Fiqa sikit..hehe...xper mmg Fiqa xmau pn... :]  Fiqa ngn Teacher Rani dok tngok jer depa tu...huih!!! sedap ngat aih....tapi kan...ksian kt Mohan..xde sapa2 pn nk mkn bihun yg dy bwk...Mohan! Bkn kmi xmau mkn bihun hg...tpi kami dh knyang...kami mintak maaf yer..hehe....
so itulah sedikit sebanyak kisah tentang kelas kami....hope u all.happy read about this...tenkiu.....aishiteru.... <3

Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

You are the best HARIMAU MALAYA!!

1 comments
22/11/2011
 
disebabkan korang fiqa jadi minat BOLA!!! dulu I HATE FOOTBALL!! but now I LOVE FOOTBALL...gara2 semalam tepat pkul11.30 sbb penalti...MALAYSIA menjaringkan gol kemenangan oleh BADDROL....cayalah BADDROL....haha menangis jer MEIGA..sper tu? penjaga gol INDONESIA...sbb geng GARUDA mengutuk HARIMAU MALAYA mcm2 so kemenangan di pihak MALAYSIA...diorang kata mcm2 ...jom ganyang MALAYSIA lah..paper lah....haih!! fiqa pn sakit hati....

huhu...fiqa bangga lah jadi rakyat MALAYSIA...I LOVE U HARIMAU MALAYA......


fiqa lebih berbangga lagi dengan BADDROL NGAN FAHMI.....also all...hehehe
 

ok lah...fiqa nak ucapkan TAHNIAH...n nnti buat elok2 lagi yer...insyaallah fiqa tengok HARIMAU MALAYA LAGI...

Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

Gadoh pasal kotak...

0 comments
21/11/2011
hyep!! hari ni fiqa nk ckp sorry sbb lma x updated!! tpi hri ni fiqa nk cter psl kotak....fiqa gdoh ngn adik fiqa psl kotak sbb adik fiqa pi bgi terkoyak sikit kotak tu....fiqa pn tampar lah dy...dy tampar balik...fiqa sepak dy...dy sepak balik..hehehe.....ganas kan!!! ngn adik ja....haha.....yelah fiqa carik kotak tu penat2 dy bgi terkoyak...kotak tu fiqa nak letak brg2 yg x gna dh....tpi xpelah......sbb fiqa syg kt adik fiqa...fiqa pi lah pjuk dy.....n kmi baik lah blik...ketwa smbil tngok cter KULIAH CINTA....wlupn cter tu lma dh...tpi seronok.....
 
kmi ni gaduh mmg sungguh2....ketawa pn sungguh2...haih!!! heheheheh....

ok lah....bye2....nnti fiqa cter2 lgi ok....


 

Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

Si Tudung Tweet...

0 comments
16/11/2011

hyep!! kali ni fiqa nk bgtau smua....mybe ader yg x tgok tv atau terlepas pandang......jgn lupa tgok cter ni ok...

Telefilem menarik arahan Ghaz Abu Bakar ini mengisahkan tentang kehidupan pelajar di kolej yang inginkan perhatian. Zubaidah merupakan seorang pelajar kolej yang sanggup membuat apa sahaja supaya mendapat perhatian ramai. Liyana Jasmay yang memegang watak Zubaidah, berasa iri hati terhadap Marissa, lakonan Juliana Evans, yang dianggap saingannya. Marissa merupakan bukan sahaja bijak dari segi komunikasi dan penampilan, malahan ramai gadis di kolej ingin menjadi sepertinya dan menganggapnya sebagai idola.
Situasi ini membuatkan Zubaidah bertambah iri hati dan bertindak mencetuskan spekulasi di laman sosial terhadap Marissa. Apatah lagi ramai jejaka yang ingin menjadi teman Marissa. Pelbagai perubahan dilakukan oleh Zubaidah untuk menyaingi Marissa sehinggalah suatu hari, Zubaidah melakukan sesuatu yang tidak diduga semasa menghadiri kuliah pengajian Islam dan mendapat perhatian ramai! Telefilem mesti tonton ini pastinya menghiburkan anda seisi keluarga.
Dibarisi Oleh : Liyana Jasmay, Izzue Islam, Natasha Hudson, Juliana Evans, Afiq Muiz
SI TUDUNG TWEET ini akan di tayangkan pada 16 November 2011, 8.30 malam di TV9

p/s~ fiqa tngok iklan nyer pn....agk syok ler....hhehehe...

Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

korean time!!!

0 comments
15/11/2011

salam to my follower and all....now fiqa nk cter sat psl cter korea ni PASTA tjuknya....cter pasta ni mmg cter dyer dkt dpur jer....hehehe...tpi syok gila2.....


ha! yg pkai tie wrna merah tu CHEF....couple ngn pmpuan yg pkai tie hitam tu....mmg depa sweet sgt3....tpi malangnya....si boy tu panas baran..lau rsa jer mknan x sedap...dy akn mrh2 n suh bwt smula....

Sinopsis

"Pasta" meliputi impian dan kejayaan seorang wanita muda yang bercita-cita untukmenjadi tukang masak di restoran elit Sfera La.

Seo Yoo Kyung memulakan kerjayanya sebagai pembantu dapur di restoran SferaLa. Dia akhirnya kerja-kerja perjalanannya untuk menjadi seorang tukang masak.

Choi Hyun Wook chef utama di restoran Sfera La. Beliau mempelajari seni masakandi Itali dan bermula sebagai pembantu tukang masak di sebuah hotel di Sicily. HyunWook akhirnya bekerja cara untuk menjadi yang paling banyak diiktiraf chef Itali di Korea.

Cast
Gong Hyo Jin as Seo Yoo Kyung
Lee Sun Gyun as Choi Hyun Wook
Lee Ha Nui as Oh Sae Young
Alex as Kim San

wlupn pelakon2 nyer xbper nk hensem n cute...tpi lakonan depa tu mmg mantap....fiqa suka sgt....

UNTUK SPER2 yg nk tngok cter PASTA ni click jer korean drama dekat ats tu ok....or nk lbih sng tngok jer kt TV,pkul 5.00ptg isnin-jumaat,di TV2....

lps ni x slh fiqa nk tamat dh cter ni n ganti ngn cter CINDERELLA STEPSISTER...
skrg kat tv x tayang lgi lah....tpi lau nk tgok pi jer kt korean drama tu ok....
Sinopsis

Penyesuaian hari moden Cinderella dengan sentuhan seperti Cinderella, Goo HyoSun, kita disayangi oleh semua orang sedangkan saudara lohuag, Eun Jo,mempunyai sejarah yang gelap dan bergelut dengan hakikat bahawa ibunya mulapenjagaan yang lebih untuk Hyo Ahd daripadanya.


pesanan~fiqa post ni hnya utk yg mnat korea....termasuk fiqa...hehehe.....lau yg anti korea tu....sorry yer!!! tpi try2 lah tgok jgk...hehehehe




Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

HOLIDAY DAH DATANG!!!!

0 comments
sebelum tu fiqa nak mtx maaf lah sbb dh lama sgt3 fiqa x updated blog ni....fiqa pn rndu jgk kt blog ni...jgn mrah eh!! hehehhe
ok!! continue!!! ermm holiday dah tba!! so...apa plan hampa time cuti2 ni...xkan x gi jln2 kot....fiqa pn gi jln2...lainlah klau sper2 ada amek SPM tu....tpi amek SPM pn bleh cuti lagi GILA2 lah nnti....knapa fiqa kata GILA??? sbb cuti utk bdk2 yg dh hbis SPM ni hmpir brbulan2....dh xpyh jejak kaki kt sklh dh...sbb SPM dh hbis....hahahah...kalau sper rjin nk amek STPM tu lain cter lah kan.....tpi fiqa inshaallah nk pi UNIVERSITI teros....xmau dh lah pi sklh...bleh gila tw x....hahahhaha......gila2 pn utk msa dpn fiqa gk kan.....! hehex.....well..!! fiqa thun dpn bru jdi "SPM CANDIDATE"...so nk lah enjoy2 sat dlu kan....nti dh puas enjoy2.bru bca bku..hahahhaha.....ermmm...tkot lah jgk rsanya......lbih tkot nk amek PMR dlu...heheh.....ermmm itu ksah sal SPM....so ,....

Ini utk kpda kaum perempuan saja ekh.....ade sper2 yg dh gnti PUASA!!!! puasa blan RAMADHAN hari tu lah....ermmm.....lau enjoy2 ngn cuti tu...jgn lpa ganti...lau x!!! thulah akibatnya kan....org Islam msti tau akibatnyer kan.....so beringat2lah jgk....ni nsihat utk korang n utk fiqa jgk....hehehe....

dan lagi....
holiday ni msti lgi bnyk org pi LUAR NEGARA!!!! hahahha....fiqa tringin nk gi Luar Negara...tpi sper lah nk bwk kan....tnggu je lah kwin nti....gi HONEYMOON!!! hahahahha......sper yg ada duit tu bleh lah pi...tpi bringat jgk kalau bab SHOPPING..perempuan ler yg sllu boros skli...heheh...fiqa pn sma...hahahah.....tpi mksud fiqa bkn gi LUAR NEGARA TU....pi LONDON,PARIS....MAKKAH pn LUAR NEGARA gak kan....x slah lau gi umrah....bleh wt haji skli..kan3....brtuah lah pnya badan yg pi tu kan.....

conclusion!!! fiqa ni ska gi holiday kat tmpt2 yg ada air....contohnya..SUNWAY LAGOON....PANTAI....AIR TERJUN.....DALAM BILIK AIR...hahahahha....just kidding!!!! pi resort....tdur kat kat resort2 pulau...island...huh!!! mmg bes...smbil2 mnum air kelapa sjuk...heheheh.....sdp tu.....well...!!! hampa dah tw fiqa nk holiday kt tmpat cm na??? so hampa lak mcm mna??? nk jgk lah thu..heheheh.......
btw.....finally i want to wish to u ALL....


 

Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...