pages

Pengikut yang setia aishiteru!

Anda tekan! Anda Pandai...

Welcome 2012...miss u 2011...

3 comments
31/12/2011
hari ni hari akhir 2011....sedihnya....

Hello semua....skrg ni masa yg korang tunggu2 telah pun tiba....mesti korang seronok kan bila menunggu saat2 yg baru tiba...kan? J samalah ngn Fiqa....mmg smuanya serba baru....ehh...jap2...mesti korang nak tw..apa bendanya yang baru dari tadi Fiqa dok merepek kan....? J Nk tw ker??
Baiklah....nk tw apa dya....tngok animation kt bwh ni..
SURPRISE...!!!!!
Hehehe.... J J terkejutlah sikit bila Fiqa bagi surprise ni....hahahha.....saja melawak ok..!! Ermmm... L...hepy tu mmg lah hepy jugak.....tapi sekolah kan nk bukak dh....jadi adik2,abg2 dan kakak2 yg masih sekolah...xkiralah sekolah rendah ker...sekolah menengah....tetap ada HOMEWORK kan....hahahha.. J kantoi suda...!!! cepat ngaku saper x bwt lagi....Saya!!! Fiqa pun x bwt lagi...heheheh.....ish3...teruk betol lah budak yg nama Fiqa tu kan....hoi..!! Apa sebut2 nama aku ni...heheheh... J just joke....
Jadi....siapkan kerja sekolah...ok! GUD!!! Lagi satu....buku teks dh balut ke blum....jeng3....sekali lagi kantoi...hehex...don wory be hepy...Fiqa pun x balut lagi...Fiqa ni lastminute baru buat...hahahah...jgn ikut jejak langkah Fiqa eh...tapi yg baik tu korang ikutlah ok..hahahah.... J
Dan sebagai org Islam ni..jgnlah kita lupa pada tahun 2011 yg telah tercatat berjuta kenangan pada kita..jadi sama2 lah kita baca doa akhir tahun...dan baca sekali doa awal tahun ok...INGAT..!!! Doa tu penting.....jgn nak berseronok jer...ok...ini Cuma satu nasihat... J
Ok...akhir kata...Fiqa nak mintak maaf kalau selama ni Fiqa ada buat korang terasa hati...maafkan Fiqa eh....huhuhu....sedihlah pulak... L..ok..SELAMAT TAHUN BARU...hehehe...jgn nak nakal2...jadikan hari esok iaitu hari baru di tahun 2012...sebagai hari yg lebih baik dari hari ini...ok..!! mesti korang semua ada azam baru kan...jgn berazam jer...tpi x buat...hampeh..!! bye2... (^^,)


Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

KISAH BENAR...JUMPA POCONG!!!

3 comments
30/11/2011
Hye kawan2....so....tahun 2011 pun sudah melambai kepada kita mengucapkan selamat tinggal...dan 2012 mengucapkan HYE kepada kita....so Fiqa mengalu2 kan kedatangan 2012....
Kawan2,sejak Fiqa bersusah payah smpai berpeluh2 mencipta BLOG Fiqa smpai jadi cm ni? Xde lah lawa sgt kan....tpi sedap mata memandang Fiqa tengok....Fiqa xpernah post pasal cter HANTU kan?? Betol X? J sbbnyer...Fiqa ni penakut pahit...tapi mmg GEMAR tengok cter hantu dan cter HANTU ni kira Favourite Fiqa lah....tapi..!!! Fiqa pengecut....hahahaha....Alhamdulillah..setakat ni Fiqa bleh lah tido sorang2 dlm bilik....dlu Fiqa mana ada bilik....sbb takut punya pasal...hahaha KANTOI SUDA!!!!
Tapi sblum dok dlm bilik, ayah Fiqa dh kemas bilik Fiqa...so Fiqa ada semangat yang jitu nak tido dlm bilik...hahahahha....masa hujung tahun 2009....barulah Fiqa merasai nikmat tido bilik sendiri....sehingga sekarang dan FOREVER.....ish3....apa gelak2?? Sumbat dgn kain baru tau diam kot...hehehe J gurau2 jer....
Jadi berbalik kepada tajuk utama kita....bukan Fiqa yg jumpak POCONG...alhamdulillah setakat ni...Fiqa slalu kuatkan semangat...jadi Fiqa x jumpak benda2 cm tu...kita kna bnykkan berdoa dan bca AL-Quran...inshaAllah...Allah SWT sentiasa lindung kita...so!!! cousin Fiqa,dia punya kwn yg JUMPAK POCONG..!!!!!

Al-kisah......................cter dia cm ni....hik hik...ehem2...batuk plak dh....cousin Fiqa punya kwn ni baru balik study,tgh2 mlm...nk balik apartment lah....sbbnyer dya pelajar UiTM...dekat puncak alam...cousin Fiqa pn study situ...jadi dya nak naiklah lif pi naik tingkat atas kan....dia tekan lah...bila kita nak naik lif ..selalunya ada dua lif kan...jadi satu pintu lif tu pun dh bukak...dia naik lah...tapi bila dya tekan button nk ttup lif... dia diberi amaran yg lif tu dh OVERLOAD...maksudnya dh melebihi berat...kan naik lif kena cukup2 berat jer..mana bleh lebih...padahal kan...dia sorang2 jer naik lif tu...bukan ada org pun....
So dyer kluar dari lif tu..naik lif lagi satu....lif lagi satu pun diberi amaran OVERLOAD....haish....jadi apa lagi...dyer FED UP la...dia guna tangga ja....bila nak naik tangga....jeng3.....arghhhhh!!!! dia nampak POCONG la....setakat tu jer cousin Fiqa cter...dia pn xtw jadi apa kt kwn dya tu...sbbnyer diorang lain2 apartment....kwn msa kat kelas jer...xlah rpt sgt....
Nk tnya korang lah...kan cousin Fiqa tu cter x hbis...jadi korang nak buat apa bila nmpk POCONG..???? Kalau Fiqa...mintak dijauhkan dari jumpa....Fiqa berdoa setiap hari tw....ayat kursi jer jadi peneman Fiqa....and bca ayat kursi tu..jgn bca jer...kna phm mksud ok...!!
Fiqa yg taip ni pun terketar2 tgn...meremang bulu roma ni...sbb takut...tpi sbb nk post jugak..Fiqa kuatkan semangat.... J ok lah..bye2..( ^^,)

Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

I want and I hope...!!!

1 comments
28/12/2011
Hallo!!! Semua sihat? Fiqa alhamdulillah sntiasa sihat walafiat....Korang dah mam ke blum....Bgi yg x thu mam tu apa??? Mam tu Makan....heheheh..... i rasa semua tahu lah mam tu...heheh.. (ayat gedik J) hahaha...but i’m not GEDIK ok.....Thats not my attitude....Fiqa anti budak yg terlalu gedik...sikit2 xpa..ni OVER!!! Harap maaf lah yer kalau ada yg terasa....kalau marah dengan apa yg Fiqa kata..silakan tubik dari blog LEMONADE MOUTH ini....tata...hehehehehehe.. J Tubik tu apa??? Kalau korang x tw...tnya org Terengganu ok...hahahah.... J
Baiklah....kita dh terlebih suda....dh lari tajuk...sebenarnya Fiqa teringin apa? korang nk tau x??? Fiqa ni dh lama teringin nk dgr  org memainkan gitar or pianO dekat Fiqa...especially org yg trsyg lah...kalau main...mmg romantiklah!!! Huhuhu..Fiqa mmg dh berpunya...tapi mslh nya...xleh jumpak..hahahahah....nk wt cm na kan??? Adalah sbb munasababnya fiqa x leh jumpa BF Fiqa...hnya Fiqa dan BF saja tw...hehehe....

6pk x pic animation kat atas tu...lebih kurang cm tu lah yg Fiqa teringinkan.... J ermm korang apa tw? Kita manusia...lain jiwa...lain perasaan....korang lain...Fiqa lain....tapi semua manusia di muka bumi ni x perfect... TAK PERFECT?? Bukan bererti seseorang itu tak mempunyai muka yg cantik...hidung yg senget....its mean...Kita tak perfect dgn ILMU DI DADA....ilmu apa??? ILMU UNTUK PERSEDIAAN DI AKHIRAT NANTI...

So korang tahu lah kan...Apa yg Fiqa nak n Fiqa harap...apa lagi kalau bukan....nak lelaki yg pndai main muzik...hehehe.....kalau xdpt...Fiqa redha jer....Fiqa sruh lah dya belajar main muzik kan....heheheheh....  kdg2 tu stdy pun fiqa dgr muzik...sambil2 lah kan...hahahah.... :)

ok lah...penat dah menaip....bye2..... (^^,)


Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

TanpaMU aku LEMAH!!!

2 comments
27/12/2011

 
Ok lah.....skrg ni baru menunjukkan jam 9.15 am....huhuh.....rjin benor bgun awl semata2 nk update blog ni...hehehehe....so korang dh baca Title untuk entri ni....mmg agk memilukan....hahahha....
 
tpi Fiqa gelak jer...nk tw naper??? sbb tjuk tu...selalunya org letak untuk dituju kepda sang KEKASIH...tpi Fiqa lain...Fiqa nak  dituju kepda SPECTACLE Fiqa...CERMIN MATA LAH...haiyooo...
itupun tak tahu ker???
 

cermin mata kat ats hnya gmbr hiasan....Fiqa x snap cermin mata Fiqa sndiri sbb camera rosak...hahahah.....
ok lah berbalik kepada tajuk utama kita....TANPAMU AKU LEMAH....alahai..sedih nyer tajuk....
mmg pn ....sbb tanpa spec ni...Fiqa jadi x bleh buat kje....Fiqa lemah....spec ni lah ibarat nyawa Fiqa...betoi....jgn ketawa lah...smpai hati.. :( huhuhu.......

prnah tw....bila pn Fiqa x ingt dh....Fiqa lalai...so spec Fiqa hilang time dok melepak makan nasi beriyani kat rumah mak long Fiqa.....dok sedap2 makan kan....Fiqa rase ada yg kurang kan....teros Fiqa x lalu makan....Fiqa pi cari spec dulu...malangnya...x jumpa....apa lgi...menangis sedu sedan lah kat dapur sorang2.....huhuhu.....cousin Fiqa yg baik hti pun mai....dyer tnya? hg knpa? Fiqa ckp lah smbil nangis....Spec aku hilang.....

 
Pastu kan....semua gelakkan Fiqa.....tmbh2 adik Fiqa....Tanpa rasa belas kasihan....Adik bgi spec Fiqa yg telah dijumpai di dalam bilik mandi....hahahahah......barulah Fiqa teringat kembali.....Fiqa ni kalau mandi kat rumah org...mmg suka bwk masok sekali spec..takot hilang...tpi Fiqa ni suka lupa.....hehheh...arigato'
 
tapi kalau Fiqa mntak tlg mak Fiqa carikan spec....mak Fiqa mesti berleter kat Fiqa dlu...dan sruh cari sndiri....dh mmg tabiat Fiqa ni suka letak merata2.....bnda pling pnting iaitu SPEC.....
 
 
Tanpa SPEC...aku lemah...
Tanpa SPEC...aku x leh stdy....
Tanpa SPEC...aku x boleh bergerak bebas....
Tanpa SPEC...aku x bleh makan.....
Segala2nya x boleh kalau TANPA SPEC....
 
ok bye2... (^^,)

Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

header Free

1 comments
26/12/2011
So...hye smua....Fiqa updated  sekali lagi....hari ni Fiqa sajer nk promote header @ lebih dikenali sbgai free header....Fiqa sjer je buat...bosan gila...so time bosan tu lah Fiqa ambik kesempatan dgn design header....

Dan Fiqa nak kasi tahu lah...header ni Fiqa buat ada gmbar Idola....phm x Fiqa ckp??? :(
 xphm cuba tngok  pic kat bwh ni...yg telah siap Fiqa design....


 so pic kat atas ni hnya contoh jer....ada lgi satu...tpi x mau lah upload...hehehe...kalau korang nak....korang bleh tinggalkan jejak dkt kotak comment...nmpk x tulisan COMMENT di bwh post title....jgn tgl jejak anda di shoutbox...tkot Fiqa terlepas pndang.....

orite!! kalau nak sertakan dgn Idola anda...sertakan wrna favourite anda...and nnti Fiqa buat ok...inshaAllah kalau ada msa...sbb Time skrg ni...Fiqa dok bzi bca bku...yelah nk exam spm dh 2012....hhehehe......

perhatian!!! header ni hnya untuk pngguna yg background blog dyer putih dan hitam saja.....sbb Fiqa bwt di Photoscape....bukan photoshop....

ok bye2....

Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

Uji MInda n TRY UR BEST OK...

1 comments
26/12/2011

 


 

ok hari ni kita nak main "kotak-kotak"
Baiklah Semua....mesti korang kata Fiqa ni kenapa??? Dah x betul ker?? Hahaha.....jgn mengata jer....cuba bca dlu title nyer elok2....so dh bca....ok...GOOD!!

Fiqa Cuma nak korang answer kan my question ni....

1)      Bentuk apakah kotak itu?


2)      Warna apakah kotak itu? (BIRU CERAH OR PUTIH)


3)      Di mana kedudukan kotak itu?


i)center


ii)top left


iii)top right..

So,soalan 6ber tiga tu ada pilihan...so choose one....dan lepas pilih...cuba korang tengok n tenung lama2 kat kotak tu n kira smpai 20...dan jangan berkelip masa tenung tu....nnti x menjadi “MAGIC FIQA” ni....and!!!! what??? Mna kotak tu??? Jeng2.....hehehe.....

Hahahahaha.... J magic lah sangat kan...sajer jer nk bermain2 ngn korang kan...Yelah sbelum nk SPM 2012 nnti....nk lah enjoy lastminute ni...bagilah sokongan sikit....hehe...tenkiu tenkiu tenkiu....jasamu amatku hargai...

Dan lepas korang tenung selama 20 saat tu kan...korang rasa apa? Pening? Loya? Hehe...Fiqa rse pening sikit....tpi xpa...ITS JUST FOR FUN...bahasa inggeris hancur..... huhuhu... L

so inshaAllah kalau nnti Fiqa ada masa lapang...Fiqa bgikan jwpn untuk soalan di atas dgn tepat..tpi bgi Fiqa sng jer soalan tu...tpi kalau nk teka tu mesti kena teka smpai betul kan??? so try ur best....
Oklah setakat ni jer kita bermain....nnti kita main lgi tw...bye2....

Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

Thank You friend

4 comments
24/12/2011

 
Hye smua...hri ni fiqa ada buat banner untuk 7 org kwn Fiqa yg telah join segmen Fiqa bru2 ni...so tnda penghargaan fiqa dekat 7 org ni...korang ambik lah banner ni...Fiqa buat free kat korang...ok....
 




 



 


 


      
 


 


7) http://ahmadsaufe.blogspot.com
 
 
jgn segan2...korang yg join ni ambik lah banner ni yer...fiqa buat ikhlas....hope nnti lau fiqa buat lgi segmen mcm ni...korang join lgi yer....sekali lgi...TERIMA KASIH
 

Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

Segmen Azam Tahun 2012

11 comments
22/12/2011


Hye smua....Hope ada yg sudi nak sertai segmen yg Fiqa buat ni...Fiqa xtw nk bwt apa....so Fiqa dpt idea...nak buat segmen yg mcm ni....
Oklah...nk sertai segmen ni of course lah mesti ada syarat2 nya kan...ok syarat dia....if u want to join me...U must copy and paste banner yg Fiqa buat kt bwh ni msok dlm blog korang...yg ada gmbr Fiqa,satu belah kiri n kanan...nmpak kan? Ok GUD!....

Ok...bila dah copy n paste...Korang buat lah ayat korang....ayat apa azam korang? Xkan nk tnya Fiqa kot...korang punya azam sendiri lah..hehehe....contoh mcm yg Fiqa buat kt bwh ni...nmpk x? Bgus klau 6pk...kalau x 6pk lagi...tekan gmbr je...ok...



And akhir sekali..bila dh buat smua yg Fiqa suruh...korang tinggalkan lah LINK dekat kotak comment yg bleh Fiqa pi terus dekat blog korang...n Fiqa akan showkan dekat blog Fiqa ni...ayat saper yg best sekali...Fiqa akan letakkan yg pling atas...dan sekian sekian sekian...smpai akhir....dan! sorry...hehe ada lgi....tulisan,background ker,wrna ker...mstilah kemas n mudah untuk Fiqa fhm...lau x? Fhm2 sndirilah akibatnya..hehehe....
oklah segmen ni bermula...
Malam Jumaat-Sabtu...Hari Sabtu tepat jam 3.00PTG.maka berakhirlah segmen ni...hehehe....Hari isnin,Inshaallah kalau xdk pape halangan Fiqa tayangkan senarai yg dpt ayat pling best...ok..bye2..

Perhatian! Lau sesape x phm yg Fiqa suruh letak LINK dekat kotak comment tu mai Fiqa terangkan...its mean jgn letak LINK korang dekat shoutbox..nnti Fiqa terlepas pandang...nmpk x dekat bwh post title ada tertulis COMMENT...click n akan kluar kotak komen...ha! kt situ lah letak link korang....phm??


Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

Follow!! Bukan sekadar Rupa...

5 comments
19/12/2011
 
 di atas hanya gambar hiasan....xde nak perli sesape pown...ermmm mesti korang tertanya2 knpa Fiqa letak tajuk Follow! Bukan Sekadar Rupa....nak tw knpa???
sbb nya....org skrg ni kbnyakannya suka Follow blog orang tngok rupa....kalau comel,cute,hensem mcm pic kat atas tu,....laju jer mcm pelesit tekan button Follow....pdhal blog x de lah hebat mna pown....lain lah blog tu ada tutorial n post yg best kalau follow...berbaloi lah jugak....salah satu contohnya mcm blog kak lyssa...mmg berbaloi follow blog kak lyssa...bkn sje comel....malah mcm2 jnis info kita bleh kongsi....ini x....main follow je...lau rse tuan pnye blog tu comel ...follow je...pdahal satu post  pun xder....bukan nk mengata...tpi dh mmg kenyataan kan.....lagi satu yg sedihnya...kalau blog tu tuannya x comel....pdhal blog dyer...fulamak!! mcm2 ader....tpi follower dyer 10 org....xke sedih tu....hish...xbaik kita bwt cm tu....aper tu org tua2 bilang.PILIH KASIH..

So jgnlah kita amalkan cmtu....x elok...silap2 nnti org yg xnk follow kita...kita follow jer ok....jgn dok memilih sgt....nti x khwin smpai kesudah....contoh jer....bukan fiqa doakan xde jodoh....Fiqa ni xksah blog dyer cm ner...Fiqa follow jer dyer....korang pun follow2 lah Fiqa...inshaAllah I will follow u back....

For ur information...blog favourite Fiqa ialah kak Lyssa....blog org lain pun Fiqa suka jgk....Fiqa suka blog kak Lyssa sbb dyer ada bnyk tutorial,bnyk info,design pun kemas...and mcm2 lgi....don worry...bkn blog kak lyssa jer Fiqa terjah...blog korang pun Fiqa terjah....kita kan KAWAN ....betol... x tipu.. I SWEAR!!! ^^5 hehehe....

Oklah Fiqa penat harini....setakat tu jer....bye2....

Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

Kisah Sepasang "COUPLE"

1 comments
18/12/2011
Hye kawan2....Fiqa hepy sgt kerana Allah SWT telah selamatkan mak Fiqa daripada kesakitan yang mak Fiqa lalui. sayup hati Fiqa ni bila terpandang saja wajah Umi Fiqa yang tersayang...Alhamdulillah skrg mak Fiqa sudah nak beransur pulih...and 23/12/2011 ni mak Fiqa nk kna jumpa doktor lagi untuk tngok perkembangan mak Fiqa....skrg mak Fiqa kat rumah dh lah...masih sakit...tapi boleh gagah lah org kata kan...hehehe....And Fiqa still jadi mak kepada mak Fiqa,adik Fiqa and ayah Fiqa...hehehe...yelah,itu dah tanggungjawab anak untuk jaga mak yg tgh sakit..kan kan kan??? So berbalik kepda tajuk utama kita....pasal kisah sepasang couple.....huih...dgr couple ja...terjegil bijik mata sampai nak terkeluar...CHILLAX ler.....so hayatilah story di bawah ni yer....
.
.
.
.

hehe....syok x??? Fiqa yg buat sndiri ok...penat tw edit smua tu...tpi x pa...Fiqa suka...so hasil penat lelah Fiqa ni,sudilah jadi pengomen yg terhebat di sini...bgi komen or pendapat korang ttg Kisah di atas ni....komen Fiqa...pompuan tu x ptot buat cm tu..ish3....


 

Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

Hidup Sudah Berubah

0 comments
12/12/2011
 
 
Hye semua...kini hidup Fiqa dah x seceria dulu...Dulu makan bersama...ketawa bersama...tonton TV bersama..Tapi segala2 nya berubah kerana satu KESAKITAN yang amat perit....Kesakitan itu boleh diubati jika diiringi dengan doa dan alunan ayat2 suci Al-Quran...Fiqa sekarang di dalam dunia KESEDIHAN..sudah tidak kenal erti JENAKA....its mean...Selawak mana pun jenaka itu...sudah tidak mampu untuk buat Fiqa ketawa seperti dahulu....Entahlah...Mungkin Korang tidak dapat merasa keperitan yang Fiqa alami sekarang......Mungkin akan terdengar juga nada ketawa Fiqa kadangkala itu....Tapi x seceria dahulu.....hurmmm...sedih kan?? mmg sedih......Hanya Tuhan Saja Yang Tahu betapa sedihnya hati Fiqa sekarang ini...
 
Mmg sukar untuk Fiqa berterus-terang...Tapi amat payah juga untuk Fiqa pendamkan seorang diri...Mungkin Fiqa patut share dengan korang...Hope korang berikan semangat untuk Fiqa teruskan hidup Fiqa...Terlalu banyak dosa besar dan kecil yang telah Fiqa lakukan sepanjang Hidup ini...Setiap hari Fiqa menagisi wajah sayu UMI Fiqa...spa UMI?? Umi tu mak Fiqa lah....sedih pabila setiap kali Fiqa terpandangkan wajah Umi Fiqa...I call her UMI....My MOM IS EVERYTHING FOR ME....so sementara ibu,umi,mak,mama,mami hidup di atas dunia ini....pergilah mintak ampun dengan IBU2 kita...dan ingatlah kembali...apa yang IBU2 kita telah lakukan untuk kita dari kecil hingga dewasa???? APA???? Mmg sakit hati ini bila mendapat tahu yang umi Fiqa ada FIBROD di Rahimnya...Fibrod itu ketumbuhan!! Nak tunjukkan gambar tapi Fiqa x sanggop nak tengok...korang carilah sendiri gambar tu....
 
Tapi...dikala kesedihan inilah..ada seseorang yang mampu memberikan semangat untuk Fiqa....Setiap hari mak Fiqa menangis...Fiqa hanya mampu memujuk...sekrang mak Fiqa dah x berdaya untuk kemas rumah...pendek kata MENGEMAS RUMAH DAN MASAK...NOW!!!! BARU FIQA RASA BETAPA LETIHNYA MENJADI SEORANG IBU...SEBAB SEGALANYA MAK FIQA SERAHKAN KEPADA FIQA....and effect bila buang ketumbuhan tu...mak Fiqa kena buang rahimnya sekali dan x boleh mengandung....sebak di dada Fiqa ni dikala mendengar BERITA ini...bayangkan ini terjadi kepda korang????
 
AHHHHHH!!!! Fiqa x sanggop nak menaip lagi..sampai di sini sahaja....now Mak Fiqa ada di hospital KPJ...dan Fiqa hanya mampu berdoa kepada ALLAH SWT kerana ini smua ujian daripada-NYA....dan Fiqa hanya bersendirian jika tiada orang di sisi....
 
 

Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...