pages

Pengikut yang setia aishiteru!

Anda tekan! Anda Pandai...

syoknya nak raya!!!!

0 comments
salam smua....fiqa x sabar nak raya lah...
salah satu bukti fiqa x sabar...
dgr lah lgu kt dlm blog fiqa ni..
lgu raya kan...
korang smua pn thu lgu ni kan....
fiqa x sbr nk pkai bju raya...
makan kuih raya...
nak duit raya...
sembahyang raya...
salam bersalaman...
dan yg pling fiqa suka...
fiqa x sbr nk makan ketupat cicah rendang daging...
yum yum...sedap nya!!!!
lgi stu bihun sup...
xsah raya fiqa ni lau xdak bihun sup.....
makcik fiqa bwt mmg yummy2 lah...
lgi stu fiqa x sbr nk jmpa cousin fiqa yg pling fiqa syg...
(cousin fiqa)




SEDAP NYA MAKANAN KAT ATAS TU...
SLRPPPPPPPP..........TERLIUQ FIQA NI.....


Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

kotak shoutbox fiqa baru buat...

0 comments
ni lah shoutbox yg fiqa bru jmpa...
chomel dan fiqa terus bwt shoutbox ni dlm fiqa pnya blog...
snang jer...
fiqa pi kat blog ni..
mcm2 ada kt blog wanhazel ni....
so kalau ada sesapa yg nk shout nk komen ka...
jmpa kt shoutbox tu tau..
hehe....
fiqa bru bwt ja....so org komen2 dan smbng..sikit jer...
lau yg shoutbox lama ramai ar....
so fiqa nk kasi tahu tu ja...heheh


Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

selamat hari raya dan maaf zahir batin

0 comments
terbaek!!!
yah smua...akhirnya hari raya akan menjelma x lma lgi...
dh beli bju rya ka?
or dah bwt kuih raya???
fiqa dh beli bju rya stu biru stu lgi purple..hehe
kuih raya fiqa x bwt..
fiqa beli jer...fiqa bkn thu sgt bwt kuih raya...
oven pn xdak..hahaha....
pape pn..fiqa bleh gk rasa kuih raya...hehe
samprit niey kuih favourite fiqa lah...
ermm....nk raya ni kan...msti rmai yg x gna kad raya dh kn...
asyik sms raya je kn...
yelah lebih cepat,mudah dan jimat hehe..tol x??
biasalah zaman dh moden kn...
xkn nk gna kad raya lgi kan....
tpi msih ada lgi segelintir yg gna..termasok fiqa ni ha...
hehehe...
yelah...kad raya bleh simpan dan bleh bwt kenangan...
lau sms,nnti terpadam lah...henset rosak lah...xleh bwt knangan...tol x?
itulah kelebihan gna kad raya....hehe...
tpi fiqa x kata sms salah...
sms pn sonok gk...
tit tit tut tut kring2...
mcm2 bunyi yg kluar dari hnset bla tiba hri raya nnti..
x caya...tnggu hari raya pertama nnti...
msti rmai pnya lah yg ber'sms' raya..ehehhe
ermmm..lgi apa ekh???
ha! fiqa nk ingtkan lah...
jgn lah main mercun and main bom...
MARABAHAYA sayang oiiii.......
main mercun ni bkn x bleh...bleh kalau hati2....
jgn smpai jdi mcm kwn2 kita yg sllu sgt msok hospital...
kbanyakan nya bdk diantara 8-13 thun yg sllu msok hospital...
kita yg dh dewasa besar panjang ni....
bgi lah nsihat dan awasilah adik2 anda..haha..
tpi kita ni xkn nk main lgi...bwt mlu ja...tmbh2 prmpuan...
tpi kan...fiqa ni pn kdg2 main gk...fiqa main bunga api ja...
habis 2-3 batang bunga api..
fiqa tngok jer diorang main...hehehe....
so apa yg boleh fiqa bgtau....hati2 lah sllu yer...
yg mna nk blik kmpg tu hti2 di jalan raya....
dan akhir kata fiqa...
.
.
SELAMAT HARI RAYA SEMUA!!!
assalamualaikum...





Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

lagu baru ZIVILIA~PINTU TAUBAT

0 comments
tersadar ku dari khilafku
bersujud memohon ampunan
atas segala dosa-dosaku
yang telah khilafkan hatiku

kebesaranMU Ya Allah kasih sayang dan rahmatMu
dalam sadarku terlupa mengucap syukur
dalam sujud ku berdoa
dalam tangisku mengesa
Astaghfirullohu Kalla
pintu taubatmu

ntah kapan ajal menjemputku
mungkin esok hanya kau yang tahu
mungkin usiaku tak cukup lagi
untuk hapus segala dosaku

kebesaranMU Ya Allah kasih sayang dan rahmatMu
dalam sadarku terlupa mengucap syukur
dalam sujud ku berdoa
dalam tangisku mengesa
Astaghfirullohu Kalla
Pintu taubatmu

Aku hina dan tak pantas memohon ampunan
tapi hanya engkau tempat ku untuk meminta
ooo..oooooo........

kebesaranMU Ya Allah kasih sayang dan rahmatMu
dalam sadarku terlupa mengucap syukur
dalam sujud ku berdoa
dalam tangisku mengesa
Astafgfirullohu Kalla
Pintu taubatmu


Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

GIVEAWAY from miszLullaby

0 comments
oh yeah!!! click link ats niey lau nk join GIVEAWAY okea!!

Inshaallah x rugi pn lau korang join....
hadiah2 pn mnarik dan smua dari MOSCOW...
cepat lah join tau....
tarikh tutup:
30/8/2011
HURRY!! FASTER!!!

 FYQA AISHITERU TAG:
NANA
MIEYA
ISMA
BB-COTTAGE
NURUL

yah thats all for today dear...bubye aishiteru!!!





Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

baby g shock...

0 comments
fuh....sekrg niey mmg meletup!!!
meletup apa????
meletup jam g shock ar...
skrg niey toksah ckp ar...
hmpir smua bdk2 sklh aq pkai jam g shock....
tmbh2 yg colourfull kn...
mmg chomel ar....
tmbh2 lau amar my boy yg pkai...
tpi aq rsa dy x pkai time niey....
amar baharin
.
.
oh....so sweet my dear...
i love you so much....
dy ni si jantung hti aq tw....
hahahha..
yela tu...
berbalik pda cter gshock tdi...
aq ada lah search kt google...
aq jmpa baby gshock stu ni...
mmg aq berkenan sgt2 ar...
ha! ni lah dy.....ni ori pnya k...
bkn cetakan rompak haram...heheh
OMG!!!!! so cute lah jam baby g shock ni...
wlupn colour pink.....sbnrnya aq nk purple...
tpi...xplh..pink pn pink lah.....
asalkan aq nk jam yg mcm ni.......
pink pn cntek gk..lgipun pink adlah wrna kesukaan Nabi Muhammad SAW..
korang x thu ker???
sethu aq lah...Rasulullah sukakn wrna pink....
wallahualam....
Allah!! wrna je pn..itu pn jdi isu...hahaha...
yg ni pn...bleh tahan gk...
aishiteru lah baby g shock...






Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

blog najwa latif

0 comments
aku ni suka merantau pi blog orang lain...
mmg itu tabiat aq bila bkak blog...
pstu aq follow jer...
pastu secara kebetulan aq bkak stu blog ni...
aq jmpa blog si gadis comel ni.. NAJWA LATIF..
spa yg x knl ngn gadis molek ni kan....
aq dh follow ar blog najwa ni...aq org yg 10864 follower..
aq ni dh ar mnat najwa ni..
kalau korang berminat korang jgn terlambat follow najwa k...
ni link blog dy..


Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

cara nk wt pic ikut body...

0 comments
hermmm!! ada sorg akak ni nk thu...
cm ne aq crop pic pstu kerat2 pic mna yg x brkenaan...
so mksud akak tu dy nk pic dy jdi cm yg aq wt tu....
(pi kt ats ni)
cm ni cra dy....
.
.
.
.
1)first skli search PIZAP.COM
.
.
2)pstu lps searh dy akn kluar cm yg kt pic ats ni...
pstu ada butang wrna hijau tu kan..
kn ada dua butang hijau...
tekan start or start new pn x pa..
xyah sign in pn xpa sbb free ja aq bwt..
3) pstu kluar cm ni plak lps tekan start tdi kan..
korang click yg butang tulis UPLOAD PHOTO...
korang upload ja pic nk wt header or wall paper pape pn...
mcm wall paper aq wt kt pic aq kt ats tu kan....
jgn upload pic korang lgi k...
4) pstu kluar lah pic yg korang upload wallpaper tdi tu kan....
bla dh kluar...korang tngok dkt ats tu ada butang hijau kn..(jgn click butang hijau tu)
korang pilih ada kt ats2 tu tertulis ADD CUTOUT...
dh jmpa kn..pstu click...
lps click
5) kluar lgi UPLOAD PHOTO kn..
korang click upload photo tu...
pstu bru cari pic korang...
mcm pic aq kt ats tu...
lps tu..
sblum korang upload pic korang tu...
korang bca arahan yg trtulis kt bwh tu HOW IT WORKS...
korang akan thu cm ne nk pdm2 gmbr yg x berkenaan..
dh bca bru upload pic korang tu...
pstu korang akn nmpk ada PAINT and DELETE..
contoh yg paint tu colour hijau..
korang colour hijau tu dkt sluruh mka and takat mna body yg korang nk...
contoh cm aq kt ats tu...
pstu delete tu plak kgunaan nya...
korang delete utk adjust2 ker..
smpai lah jdi cm ni ........
.
.
.
dua pic kt ats ni...stu yg belah kiri tu x adjust2 lgi...
stu lgi dh paint and delete..
lepas tu korang tekan save yg ada butang hijau kt ats tu...
pstu kluar stu save and stu lgi download lam komputer kn...
korang amek yg save..jgn amek download
contoh nya....
pstu
kluar lah jdi cam pic aq tu...
pstu korang tekan right click kt mouse dkt pic tu..
korang save images..
dan dah save lam komputer...
korang boleh lah upload pic tu dkt blog..
tada...dh jdi..hahaha.
PAHAM kE TIDAK???
tapa...dkt pizap nnti dyer bgi arahan step by step..
lau x phm gak...
gtau tang mna korang x phm k...
aq ni pn bkn pndai nk ngajar tpi aq try the best....
aq rsa gna pizap lgi senang dri photoshop..sbb nk kna download lgi...hehhe






Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

RUMAH MINNIE MOUSE!!!

0 comments
ha! ni stu lgi aq jumpa...
rumah minnie mouse....
rumah yg berwarna merah jambu...
dan lavender ini bukan sahaja kelihatan sgt chomelll...
dari luar namun rumah minnie mouse ini juga 
mempunyai kelengkapan yg cukup...
di bahagian dalam rumah.
antara yg ada di dalamnya termasuklah...
mesin penjawab telefon yg mna membolehkan
kita mendengar mesej dari mickey mouse dan goofy..
sebuah oven dan ketuhar gelombang mikro..
Semua ini dapat kita nikmat di Pesta Bandar Kartun Mickey
di Orlando,Florida,Amerika Syarikat...
ha! ni smua yg ada kt dlm rumah kartun ni...
bkn kartun tpi mmg wjud pun rmh ni...
alololo.....chomell nya ank org putih ni...
aq ronyok2 kang bru tw..
heheheh...
ni ruang tamu ya sekalian...
hehehe...
ni kt dapur pulak..
mk cik org putih tu sja ja pose kt situ..
heheheh....
so cute!!!!!!!

(stu lgi rumah yg aq jumpa ni...mmg cute sgt3...
lau korang tamau caya sudah...tpi aq caya ia wjud..
heheh)







Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

RUMAH HELLO KITTY!!!

0 comments
Hmm...Hmm...Hmmm....
sebenarnya rmai peminat Hello Kitty ni tau!!
Dan biasanya kita mudah mencari pelbagai
barangan yang berjenama Hello Kitty
seperti bantal,jam,beg dan sebagainya....
Tapi Rumah Hello Kitty!!!???
Agak mnarik idea ni kan...
Rumah yg sgt comel ini telah di cat dengan wrna merah jmbu
yg sememangnya sgt sinonim dgn watak kartun ni..
Rumah ini juga dikatakan..
mndapat inspirasi spnuhnya drpda watak
kucing yg pling popular dlm sejarah...
Villa Hello Kitty ini terletak
di Taipei,Taiwan....
ha! ni bedroom hello kitty...chumelllll kan!!!!
ha! ni pulak tempat mkn hello kitty!!!
eee...geram aq....sbb chomell sgt..hehehe
ni yg pling bes nih....
ni pulak ruang tamu hello kitty...
hehehe...mesti best kan lau aq dpt dok lam umah ni...

(aq xthu ar sma ada korang nk caya ke x dgn apa yg aq pos ni,
tpi aq prcya yg rumah ni wujud....cuma aq xleh sentuh lgi umah ni..hehehe)




Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

baru aku tahu!!! x sangka kan!!!

0 comments


smlm aq tngok cter hip tv..
pstu tukang ckp ni tnya temu ramah lah NAJWA LATIF...
alah pnyanyi lagu CINTA MUKA BUKU tu..
xkn x knl...!!!
nk tw x apa yg aq bru dpt tau..
sbnrnya NAJWA LATIF ni bru brusia 16 thun..
sama umur aq jer...
hehehe...
itu yg mmbuatkan aq teruja ngn NAJWA LATIF ni...
tngok mka cm matang jer tw..
tpi msih brjiwa muda rpanya....
caya x?? x caya sudah ar..heheh....
mla2 aq pn xcaya...
tpi lma2 tu aq bleh terima lah...
xku sangka xku duga....

                                                                          

Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

rahsia warna yg korang suka..??? must read!!

0 comments
HA!! NI WRNA FAV AQ PURPLE
Ungu – Warna ini adalah campuran warna merah dan biru. Sifatnya sedikit kurang teliti tetapi selalu penuh harapan.


Merah – Melambangkan keadaan psikologi yang mengurangkan tenaga, mempercepatkan denyutan nadi, menaikkan tekanan darah dan mempercepat pernafasan. Warna ini mempunyai pengaruh produktiviti, perjuangan, persaingan dan berahi.

Merah terang – Mewakili kekuatan, kemahuan atau cita-cita. Warna ini turut melambangkan agresif, aktif, kemahuan keras, penuh ghairah dan dominasi.

Merah jambu – Romantis, feminin, pengemas dan penuh jenaka.

Biru - Ketenangan yang sempurna. Mempunyai kesan menenangkan pada tekanan darah, denyut nadi dan pernafasan sekali gus membantu meningkatkan kesihatan diri.

Biru tua – Melambangkan perasaan yang mendalam. Bersifat perasa, bersikap tenang, bijaksana, tidak mudah tersinggung dan mempunyai ramai kenalan.

Biru muda – Warna ini melambangkan keteguhan dan bertahan. Bagaimanapun, penggemarnya sedikit keras kepala, sering bangga diri dan berpendirian tetap.

Kuning – Mewakili sifat kegembiraan, cukup santai, mempunyai cita-cita setinggi langit.

Kuning terang – Melambangkan sifat spontan dan toleransi. Begitu menonjol tetapi berubah-ubah sikap, suka berharap dan dermawan.

Hijau – Melambangkan adanya suatu keinginan, ketabahan dan keras hati. Mempunyai peribadi yang keras dan berkuasa. Warna ini mampu meningkatkan rasa bangga. Penggemar warna ini sering menjadi pilihan untuk mendapatkan nasihat.

Kelabu – Samar-samar karektornya. Kecenderungan lebih neutral.

Hitam – Melambangkan kehidupan yang terhenti dan memberi kesan kehampaan, kematian, kegelapan, kebinasaan dan kerosakan.

Coklat – Suka merebut, tidak bertolak ansur, pesimis terhadap kesejahteraan dan kebahagiaan masa depan.


Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...