pages

Pengikut yang setia aishiteru!

Anda tekan! Anda Pandai...

pi kelantan 23-24 oktober 2011

baru2 ni fiqa gi kelantan.....hari prtma fiqa hnya dok dlm bas seharian sbb ada accident....bas fiqa tu x sengaja terlanggar seorang budak laki slh rndah....bdk tu dlm linkungan umur 8 tahun ar....fiqa nmpk bdk tu terbaring ats jalan...dgn berdarah kat kpla....meleleh darah kluar bila ayh dy mai angkat dy....huhu mmg fiqa tros fobia nk lintas jln sbb bdk tu lintas jln lah dy kna langgar ngn bas yg fiqa nek tu....plan kmi nk gi rantau panjang..pastu kna tahan polis plak dh....so kmi kna la tnggu dkt 2jam jgk ar...fiqa ni dh tiga kali kluar masok dri tandas...smbil tu fiqa dok lah smbang ngn anggota2 polis tu....hehehe....pstu dsbbkan dh lmbat..kami pn xgi rantau panjang...kmi tros check-in kat resort pantai cahaya bulan....pastu pkul lapan kami pi shopping kat pasar che yeh plak...kat situ mmg syok..tpi hujan plak dh....so fiqa tros xdk mood nk beli brg...fiqa just beli air,bju ngn sosej ja...hehen tros nek bas....kmudian esok plak kmi pi sklh kluster or sklh berprestasi tinggi kat SK ZAINAB 2...mmg sklh tu cntik gila n pelajar2 sklh tu pn mmg pnuh dgn sopan santun nya...mmg diorang hormat kan fiqa,mak fiqa n smua cikgu2 sklh mak fiqa lah...sbnrnya lwatan ni,lwatan for cikgu sklh mak fiqa nk pi lawat sklh zainab tu lah....mak fiqa ajak family smua pi...hehe....lps pi lawat sklh zainab tu....kami pi shopping lagi kat pasar siti khadijah plak....kt sni lah fiqa akhirnya dpt gk key chain...sbb fiqa mmg dok cari....kat sni gk fiqa beli beg n mcm2 lagi lah kain2 batik..heheheh....lps tu kami pi solat jamak  plak..zohor ngn asar...n lps tu kmi pi lunch kat JELI....sedap tw..yum yum!! hehe.....n lps tu kami tros bertolak balik...dok kelantan sehari jer...wt pa dok lma2 kan...hehe....dlm prjalan balik tu fiqa dh mula rsa pening n rsa mual...yelah sbb jalan belok sana belok sni...dh ar fiqa dok dlm bas pn blkng2 n sejuk gila...mau tak rsa loya....penat lagi rsa bdn ni....smpai kat perhentian grik....fiqa tros muntah2...hihi huhu....mmg x ska btol nek bas lau pening2...pastu lps brhenti kmi tros balik smpai pkul 11.00 mlm tepat...akhirnya kmi slamat smpai.....alhamdulillah kan.....

ni lah balai polis tu....
nilah resort pantai cahaya bulan..
ni kat dlm bas...
ni sk zainab..
bdk sklh sk zainab...
ni lah pmndangan sklh zainab tu....
dan x lma lps tu...
pak cik bas tu tepon ayah bdk yg kna langgar bas tu kan...dy dh sdr dari pengsan....kalaau korang tngok bdk tu baring ats jalan dgn berdarah kat kpla..mmg korang teringat smpai termimpi2...huih YA Allah....xpalah...hope hampa berhati2 di jln rya ok....bye2





Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...