pages

Pengikut yang setia aishiteru!

Anda tekan! Anda Pandai...

cara nk wt pic ikut body...

hermmm!! ada sorg akak ni nk thu...
cm ne aq crop pic pstu kerat2 pic mna yg x brkenaan...
so mksud akak tu dy nk pic dy jdi cm yg aq wt tu....
(pi kt ats ni)
cm ni cra dy....
.
.
.
.
1)first skli search PIZAP.COM
.
.
2)pstu lps searh dy akn kluar cm yg kt pic ats ni...
pstu ada butang wrna hijau tu kan..
kn ada dua butang hijau...
tekan start or start new pn x pa..
xyah sign in pn xpa sbb free ja aq bwt..
3) pstu kluar cm ni plak lps tekan start tdi kan..
korang click yg butang tulis UPLOAD PHOTO...
korang upload ja pic nk wt header or wall paper pape pn...
mcm wall paper aq wt kt pic aq kt ats tu kan....
jgn upload pic korang lgi k...
4) pstu kluar lah pic yg korang upload wallpaper tdi tu kan....
bla dh kluar...korang tngok dkt ats tu ada butang hijau kn..(jgn click butang hijau tu)
korang pilih ada kt ats2 tu tertulis ADD CUTOUT...
dh jmpa kn..pstu click...
lps click
5) kluar lgi UPLOAD PHOTO kn..
korang click upload photo tu...
pstu bru cari pic korang...
mcm pic aq kt ats tu...
lps tu..
sblum korang upload pic korang tu...
korang bca arahan yg trtulis kt bwh tu HOW IT WORKS...
korang akan thu cm ne nk pdm2 gmbr yg x berkenaan..
dh bca bru upload pic korang tu...
pstu korang akn nmpk ada PAINT and DELETE..
contoh yg paint tu colour hijau..
korang colour hijau tu dkt sluruh mka and takat mna body yg korang nk...
contoh cm aq kt ats tu...
pstu delete tu plak kgunaan nya...
korang delete utk adjust2 ker..
smpai lah jdi cm ni ........
.
.
.
dua pic kt ats ni...stu yg belah kiri tu x adjust2 lgi...
stu lgi dh paint and delete..
lepas tu korang tekan save yg ada butang hijau kt ats tu...
pstu kluar stu save and stu lgi download lam komputer kn...
korang amek yg save..jgn amek download
contoh nya....
pstu
kluar lah jdi cam pic aq tu...
pstu korang tekan right click kt mouse dkt pic tu..
korang save images..
dan dah save lam komputer...
korang boleh lah upload pic tu dkt blog..
tada...dh jdi..hahaha.
PAHAM kE TIDAK???
tapa...dkt pizap nnti dyer bgi arahan step by step..
lau x phm gak...
gtau tang mna korang x phm k...
aq ni pn bkn pndai nk ngajar tpi aq try the best....
aq rsa gna pizap lgi senang dri photoshop..sbb nk kna download lgi...hehhe






Suka? Tenkiu sbb bca...follow! Tgl jejak! ok! Aishiteru

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...